Запознайте се с Оливия Родриго, тя е новата музикална сензация

Младата звезда показва колко добре звучи границата между нефилтрирания талант и грациозната специфичност.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 януари 2021

Сингълът директно превзе върха на Billboard Hot 100 и получи златен сертификат

Преди седмица Оливия Родриго направи исторически дебют със сингъла "drivers license". Зашеметяващата и емоционална песен с подчертани пиано линии дебютира директно под #1 в Billboard Hot 100 и веднага бе удостоена със златен сертификат.

В първата седмица от излизането си "drivers license” получава над 107 милиона стрийма в световен мащаб, а на 11 януари поставя рекорд за най-стриймван трак в рамките на един ден - над 15 милиона пъти. Рекордът на Оливия е победен още на следващия ден - от самата нея, само че този път стриймванията са малко над 17 милиона.

Със светкавична скорост сингълът се нарежда под #1 във всички водещи стрийминг платформи по света, включително и в България. Това е страхотно, коя обаче е Оливия?

У нас песента оглави класацията Spotify Top 200 и се нареди под #37 в Shazam

Родената на 20 февруари 2003 г. звезда е от смесен произход. Баща ѝ е филипинец, майка ѝ - ирландка и германка. Тя е родена в Калифорния и още от малка започва да взема уроци по пеене и актьорско майсторство. Едва завършила основното си образование, тя се премества в Лос Анджелис, за да преследва роля в популярен проект на Disney Channel, а в момента има главна роля в хитовата продукция на Disney+ "High School Musical: The Musical: The Series", за саундтрака на която записва няколко песни, вече в Billboard Hot 100 и с над 200 милиона стриймвания. 

Създадена от самата Родриго, песента "drivers license" подчертава нейното майсторство и умение да създава изключително мощна музика. Облечена в завладяващи хармонии и кинетични перкусии, в комбинация с извисяващите се вокали, продуцираната от Дан Нигро песен е брилянтен баланс между нефилтриран талант и грациозна специфичност на млад и същевременно надраснал възрастта си артист.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA