Край на партньорството между Риана и LVMH

Луксозният моден конгломерат и барбадоската дива поставят точка на взаимоотношенията си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 февруари 2021

Бяхме ужасно щастливи, когато разбрахме, че Риана обединява сили с екипа на LVMH, за да стартира свой собствен моден бранд.

По-малко от две години след големия старт обаче луксозният конгломерат решава да затвори сделката и да пренасочи подкрепата си към вече успешните компании на Риана - Fenty Beauty, Fenty Skin и Savage x Fenty с инвестиции на стойност 115 милиона долара.

"LVMH и Риана потвърждават амбицията си да се концентрират върху растежа и дългосрочното развитие на екосистемата Fenty, най-вече при козметиката, грижата за кожата и бельото", гласи официално изявление на борда, в което се споменава, че очакват "по-добри условия" за осъществяване на планираната експанзия.

Междувременно, Риана прекарва голяма част от времето си в производствените обекти и ателиета, защото "ако не мога да нося нещата си, тогава просто няма да се получи", потвърждавайки, че наистина знае какво има във всеки един чифт бельо, обувка или козметичен продукт.

Докато базираната в САЩ Fenty Beauty се представя повече от отлично, екипът отчита, че европейските продажби така и не са достигнали онова невероятно ниво на глобална популярност, но се надяват това да се случи скоро.

При лансирането на партньорството Рири споделя, че е щастлива от "различната гледна точка на LVMH". Въпреки че не е ясно какво точно е бъдещето на high fashion бранда (както и на деветия студиен албум) на Риана, обещаваме да следим с нетърпение. Надяваме се в крайна сметка силният играч измежду модните марки да не се откаже от първата си компания, ръководена изцяло от чернокожа жена.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA