Кейт Мидълтън събира емоциите от пандемията във фотокнига

Херцогинята на Кеймбридж документира всички значими моменти в книгата "Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020".

Кейт Мидълтън отделя голяма част от свободното си време, за да се посвети на фотографията. В разгара на май миналата година херцогинята на Кеймбридж стартира и специален проект, който имаше за цел да изрази всички човешки емоции по време на изненадващата пандемия.

Тогава съпругата на принц Уилям обяви, че заедно с Националната портретна галерия в Лондон, дава старт на конкурса "Hold Still". "Искаме да заснемем портрет на нацията, на нейния дух, на това през какво преминават всички в този момент", споделя тя при реализирането на ангажимента в публичното пространство.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ И УИЛЯМ ИЗВЪН ПРОТОКОЛА

Сега, отново в партньорство помежду си, Мидълтън и галерията ще издадат най-обещаващите фотопортрети, заснети по време на първите два локдауна на територията на Обединеното кралство. 100-те кадри, избрани от над 30 000 възможни, са селектирани от експертно жури, в което място намира и самата Кейт.

"Исках да използвам силата на фотографията, за да създадем траен архив на преживяното - да уловим личните истории и да документираме значими моменти в живота на семействата и общностите в периода на пандемията", пише тя в предговора на книгата "Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020", излизаща на 7 май, точно година след началото на проекта.

Приходите от продажбите ще бъдат дарени на Националната портретна галерия и британската фондация за психично здраве "Майнд", с която Кейт работи в дългосрочен план.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA