Сватбената рокля на принцеса Даяна отново ще бъде в изложба

Всички желаещи да се докоснат до величественото творение ще могат да го направят това лято в двореца Кенсингтън.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 април 2021

Поглеждайки назад в историята, веднага става ясно, че голямата сватба на принцеса Даяна и принц Чарлз е наистина приказно събитие. И въпреки предположенията, че принцът на Уелс го определя като "най-лошия ден" в живота си, романтичните снимки говорят друго.

Сред акцентите във важния ден обаче е и обемната сватбена рокля от тафта и дантела със спиращ дъха 2-метров воал, изработена от дизайнерите Дейвид и Елизабет Емануел.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДАЯНА И ЧАРЛЗ VS. "КОРОНАТА"

Ако чувствате, че многобройните кадри не са достатъчни, за да придобиете представа за нейното величие, това лято, за първи път от 25 години, любимата рокля ще бъде изложена в двореца Кенсингтън по време на ежегодната изложба Royal Style in the Making.

Откриването на шоуто ще бъде на 3 юни, а желаещите да видят шедьовъра отблизо, ще могат да го направят до 2 януари 2022 г. Изложбата ще съвпадне с 40-годишнината от вричането във вярност, а месец по-късно се очаква да бъде издигната и забележителна статуя в градината на двореца, в чест на 60-ия рожден ден на любимата принцеса.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA