Тазгодишните Оскари с най-малко зрители в цялата история

93-тото раздаване на статуетките постави абсолютен антирекорд в телевизионната история.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 април 2021

Няколко дни преди дългоочакваното раздаване на тазгодишните Оскари, телевизионни експерти предупредиха, че е напълно възможно излъчването в американския праймтайм да постави най-ниския рекорд в цялата им 93-годишна история.

Предвид факта, че рейтингите за събитието са паднали с 44% между 2014 г. и 2020 г., очакваше се цифрите да бъдат по-ниски, но се оказва, че церемонията дори поставя антирекорд с общо 9.85 милиона телевизионни зрители. Това означава, че аудиторията е намаляла с цели 58 процента спрямо миналата година, когато феновете пред екраните са били общо 23.6 милиона.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СТРАННИТЕ МОМЕНТИ ОТ ТАЗГОДИШНИТЕ ОСКАРИ

57

Обяснението на специалистите е, че церемонията винаги носи силни политически послания, но невинаги удостоява категоричните фаворити на широката аудитория, което е и причината хората да проследят най-важното в интернет пространството, без да гледат трите часа в реално време.

Наградите "Грами", раздадени през март тази година, също привлякоха рекордно нисък брой зрители, докато аудиторията на Златните глобуси през февруари бе с 60% по-ниска в сравнение с м.г.

И докато ние се радвахме да видим звездите отново на червения килим и тържествената сцена, очевидно невсички са били на същото мнение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA