Компанията на Джесика Алба вече струва над милиард долара

Имайки предвид голямата промяна, нужни са само няколко години, за да може Алба да се превърне в най-скъпоплатената знаменитост.

Джесика Алба направи голяма промяна в The Honest Company.

Бизнесът на актрисата най-накрая дебютира като публична компания, което означава, че акциите ѝ ще бъдат достъпни за свободна търговия.

Сключената сделка оценява компанията на Алба на повече от 1.4 милиона долара, а самата тя споделя, че още от началото целта е да изгради "разнообразна, приобщаваща и етична компания, основана на прозрачността, доверието, устойчивостта и дълбокото чувство за цел". 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 39 ВДЪХНОВЯВАЩИ МИСЛИ ЗА ЖИВОТА ОТ ДЖЕСИКА АЛБА

Самата Джесика притежава над 5.6 милиона акции в бизнеса си, а тяхната стойност е някъде около 130 милиона долара към сключването на сделката. За този голям ход, тя ще получи еднократен дивидент от 2.6 милиона щатски долара, както и още 700 000 като основна заплата, считано от 2022 г.

Имайки предвид този умен ход и вече наличното нетно състояние от 200 милиона долара в банковата сметка, експерти посочват, че е повече от възможно до три години Алба да бъде най-скъпоплатената знаменитост в целия свят.

575

Екипът на The Honest пък планира експанзия извън Съединените щати, особено в местата, където наистина има приоритет на чистите продукти и съставки.

68

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕСИКА АЛБА ИМА НУЖДА ОТ ПОЧИВКА, НО НЕ ЗАЩОТО КРИТИЦИТЕ НЕ Я ХАРЕСВАТ

Джесика дава начало на компанията след раждането на първото си дете през 2008. По това време майка ѝ препоръчва препарат за пране, а виждайки състава, Алба разбира, че както бебетата, така и родителите им имат нужда от повече. 

Само за миналата година The Honest Company отбелязва увеличение на продажбите с 28% до 300 милиона долара, като 60% от тях идват от памперси и кърпички. Поздравления!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA