"Момиче с потенциал" влиза в кината на 28 май

Отличеният с "Оскар" филм изкушава с нов поглед към отмъщението още в края на този месец.

Фотография: Форум Филм България

На 28 май в киносалоните ще се запознаем от първо лице с „Момиче с потенциал" – наградения с „Оскар" за най-добър оригинален сценарий филм на Емералд Фенел, предлагащ нов, оригинален и изкушаващ поглед към отмъщението.

Фенел смесва елементи от романтичните комедии и ускоряващите пулса напрегнати трилъри, за да създаде оригинална и интелигентна черна комедия, която върви по границата между забавното и ужасяващото. "Наистина исках да направя филм за женското отмъщение. Напоследък имаше доста филми за жени, които вземат нещата в свои ръце, но те често са супер насилствени или супер секси, или много, много депресиращи. Исках да направя филм за това как една обикновена жена може да търси отмъщение в реалния свят, а това много рядко означава да посегне към оръжието. В действителност е много по-странно и по-зловещо."

57

В центъра на "Момиче с потенциал" е младата и умна Касандра (номинираната за „Оскар" Кери Мълигън), чието перспективно бъдеще като лекар се превръща в мираж след неприятна случка, заради която тя прекъсва образованието си. Сега Каси води двойствен живот като вечер обикаля нощните клубове в образа на пияна и беззащитна жена, с който оплита в мрежата си мъжете, притекли ѝ се на „помощ".

Каквото и удовлетворение да получава Каси от нощните си рандевута, те не са достатъчни да потушат бушуващия в нея гняв. Един ден красивият детски хирург Райън (Бо Бърнъм), когото тя познава от ранните дни на обучението си, влиза в живота ѝ и прекъсва разрушителния цикъл. Докато Каси се влюбва в него, тя постепенно се отдръпва от миналото и от травмата, променили жизнения ѝ път завинаги.

57

Дали обаче това ще бъде достатъчно Каси да пребори вътрешните си демони и историята ѝ да намери някаква форма на щастлив край? Или нейната мисия за отмъщение ще вземе невъобразим дан? Отговорите ще открием в кината от 28 май.

Режисьор и сценарист на "Момиче с потенциал" е Емералд Фенел, а в ролите освен Кери Мълигън и Бо Бърнам, ще видим Алисън Бри, Кони Бритън, Адам Броуди, Лавърн Кокс, Сам Ричардсън, Кланси Барун, Макс Грийнфийлд, Кристофър Минц-Плас, Дженифър Кулидж и Алфред Молина.

"Момиче с потенциал" ще сервира отмъщението студено. От 28 май само в кината.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA