Уилям и Хари обвиниха медиите за смъртта на принцеса Даяна

Херцозите на Съсекс и Кеймбридж признават, че именно медийното напрежение е отнело живота на тяхната майка.

Вероятно сте гледали онова интервю на принцеса Даяна за BBC от 1995 г., за което се изговориха милион неща.

В официално изявление, провокирано от разследване дали то е получено чрез измами и манипулации, принц Уилям заяви, че "нелепите и неверни твърдения за кралското семейство" са подхранили параноята и довели до смъртта на принцесата на народа

"Интервюто имаше основен принос във влошаването на отношенията на родителите ми и нарани безброй други", разкрива херцогът на Кеймбридж няколко месеца, след като стана ясно, че журналист от популярната медия е платил на графичен дизайнер, за да фалшифицира банкови извлечения и чекове, които да изглеждат така, сякаш близки хора до Даяна са плащали за нейния шпионаж.

Тогава изявленията на Даяна, която споделя, че в брака ѝ винаги са били "трима", довеждат до куп проблеми в кралското семейство.

Екипът на BBC вече е изпратил извинителни писма до Уилям, Хари, принц Чарлз и братът на Даяна, но те продължават да смятат, че принцесата е била "провалена не само от измамник, но и от лидери, които са погледнали на нещата по друг начин".

Принц Хари също коментира случващото се, но с доста по-директен и прям тон. "Майка ни загуби живота си заради това. Лавинообразният ефект на експлоатация и неетични практики доведе до нейната смърт", казва той, подчертавайки, че двамата с брат му ще продължат да защитават "нейното наследство и всички, с които е живяла живота си".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA