Нови снимки от детството на принцеса Даяна и истината за нейното BBC интервю от 1995 г.

Братът на "Принцесата на народа" разкрива истината за голямото интервю, споделяйки непоказвани до този момент семейни снимки.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 ноември 2020

Посрещаме с широко отворени ръце всяка една възможност да се доближим до личния живот на принцеса Даяна, защото години след смъртта си, тя продължава да е "принцесата на народа". Енигматична и здраво стъпила на земята, Даяна със сигурност промени завинаги разбиранията за британското кралско семейство, а сега по-малкият ѝ брат коментира всичко това.

56-годишният Чарлз Спенсър сподели нова, непубликувана до този момент снимка от детските им години, в която ги виждаме усмихнати и прегърнати, вероятно някъде в началото на 70-те. 

Кадърът се появява малко след като Спенсър поиска разследване на прословутото интервю на BBC, което принцеса Даяна дава през 1995 г. По това време репортер на изданието нарежда на графичен дизайнер от компанията да създаде фалшиви банкови извлечения, с цел да създаде впечатлението, че хора, близки до семейство Спенсър, продават важни истории на вестниците, което впоследствие убеждава Чарлз да го запознае с Даяна и да уреди въпросното интервю.

"Много хора, съвсем разбираемо, питат защо чаках досега да изляза с истината за това как се появи @BBCPanorama със сестра ми. Мартин Башир е използвал фалшиви банкови извлечения и други нечестности, за да накара сестра ми да се съгласи за интервюто", споделя той в официалния си Twitter акаунт в края на миналата седмица.

587

"Това, което разбрах само преди 2 седмици, благодарение на упоритото използване на Закона за свобода на информацията е, че BBC също са знаели за това, само че го прикриха", разкрива още той.

По-рано тази година Спенсър уважи покойната си сестра на годишнината от трагичната ѝ смърт, публикувайки снимка на знамето на семейството, направена в семейния им дом в Нортхемптъншир, Англия.

Междувременно, поредният интимен поглед към живота на Даяна ще получим в две предстоящи екранизации - едната е мюзикълът "Даяна", който ще се появи в каталога на Netflix в края на май 2021 г., а другата е биографичната лента, където Кристен Стюарт ще покаже своята интерпретация за съществуването на вечната британска любимка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA