Били Айлиш е "по-щастлива от всякога" в новия си албум

Изпълнителката създава музикалната селекция "Happier Than Ever" заедно с брат си Финиъс.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 август 2021

Били Айлиш най-накрая зарадва феновете си с релийза на втория си студиен албум "Happier Than Ever"!

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта не са дори близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността, превръщайки "Happier Than Ever" в прозорец към мрака, затаил се в сърцето на звездата.

Първият реализиран сингъл от албума тази година бе „Your Power” - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и разказва личната история на изпълнителката, свързана с тази тема. „Беше ме страх да издам песента, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш светът не я заслужава. Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде", споделя самата Айлиш.

След "Your Power" излезе и малко по-ведрият сингъл "Lost Cause", отново в характерния за певицата меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отдаленото му време, а във видеото към него Били изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Последният трак преди релийза на албума е „NDA” – история за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Били, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

Новата студийна компилация включва 16 трака, сред които е и хитовият „Therefore I am”, който излезе миналата есен.

Happier Than Ever излиза у нас от Universal Music Group и Анимато Мюзик, с медийната подкрепа на GRAZIA. Албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg ТУК.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA