Disney+ работят върху поредица за живота на Карл Лагерфелд

Паметта на Кайзера ще бъде почетена и от стрийминг платформата в шест вълнуващи епизода.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 септември 2021

Трагичната смърт на Карл Лагерфелд през 2019 г. преобърна из основи модната индустрия и въпреки че дотогава животът му бе отправна точка за много книги и документални филми, величествената история на Кайзера никога не е разказвана в сериал.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕ СЕ ШЕГУВАМЕ, КОТКАТА НА КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД НЕ СПИРА ДА ПРАВИ БИЗНЕС

57

Творческият екип на Disney+ се заема да промени това, започвайки още от лятото на 1972 г. и стремежа на Лагерфелд да стане наследник на Коко Шанел.

Предстоящата продукция ще изследва съперничеството между него и дългогодишния партньор на Ив Сен Лоран - Пиер Берже, интересната любовна история с Жак дьо Башер, както и немалко други важни моменти от житейския му път.

Очаква се поредицата от шест епизода да бъде заснета във Франция, продуцирана от екипа зад изключително популярния "Lupin" и базирана на биографичната книга за Карл от Рафаел Баке.

57

От екипа на стрийминг платформата посочват, че сътрудничеството върху този проект е първата им по-голяма стъпка да се ангажират с европейски продуцентски компании и глобална аудитория. "Кайзерът е икона и още от самото начало Disney ни подкрепя, за да споделим нашата творческа визия за шоуто", казва Кристоф Рианде, заместник изпълнителен директор на Gaumont.

Към момента няма повече подробности, но обещаваме да следим и споделим с вас при първа възможност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA