"Хелоуин убива" ще бъде тазгодишният хит около Вси Светии

Достатъчен ли е цял един град, за да се спре абсолютното олицетворение на злото?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 септември 2021

Фотография: Форум Филм България

Краят е само началото! На 22 октомври в "Хелоуин убива" Майкъл Майърс се завръща в киносалоните, за да превърне празничния сезон на Вси светии в подобаващо страховито изживяване.

57

Безпощадният убиец е оцелял от огнения ад, в който го хващат Лори Строуд и семейството ѝ в края на боксофис хита "Хелоуин" (2018), и оставяйки кървава следа от невинни жертви, се отправя към единственото място, което познава – дома, в който е израснал. Тежко ранена, Лори се подготвя за финален съдбовен сблъсък с Майкъл, но този път няма да е сама в опита си да спре живото олицетворение на абсолютното зло.

В ролята отново влиза жанровата икона Джейми Лий Къртис, която преди броени дни беше отличена със „Златен лъв" за цялостно творчество на филмовия фестивал във Венеция, където се състоя и световната премиера на лентата.

57

Новият смразяващ трейлър допълнително повдига завесата към историята, която обещава да отведе зрителите в нова посока, невиждана до момента в 43-годишната поредица.

Дошъл ли е моментът Майкъл Майърс да умре или дори и усилията на цял град няма да са достатъчни, за да изкоренят злото завинаги?

Сюжетната линия звучи така: Нощта на Хелоуин, в която Майкъл Майърс се завърна, все още не е приключила. Минути след като Лори Строуд, дъщеря ѝ Карън и внучката ѝ Алисън оставят маскираното чудовище затворено в клетка в горящото мазе на къщата им, трите се отправят към болницата, за да спасят живота на ранената Лори. Те вярват, че най-накрая са сложили край на дългогодишния ужас, но Майкъл успява да се измъкне от огнения капан и кървавата баня започва отново.

57

След невероятния успех на първия филм, на режисьорското място отново сяда Дейвид Гордън Грийн (Ананас Експрес, Хелоуин), който е и сценарист, заедно с Дани МакБрайд и Скот Тиймс. Освен Къртис, на екран ще видим още Джуди Гриър, Анди Матичак, Антъни Майкъл Хол, Уил Патън, Томас Ман и др.

Голямата премиера е на 22 октомври.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA