"Писък" се завръща в кината през януари 2022 г.

Има ли нужда да питаме кой е любимият ви страшен филм? Надяваме се, че не.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2021

През 1996 г. легендарният хорър маестро Уес Крейвън („Очите на скалите", „Кошмари на Елм Стрийт") и сценаристът Кевин Уилямсън („Знам какво направи миналото лято, Факултетът") пренаписаха правилата на жанра и промениха завинаги облика на съвременния хорър със световния боксофис хит „Писък".

57

Филмът даде начало на успешната едноименна поредица и представи на света една от най-емблематичните икони на слашъра – Гоустфейс, който на 14 януари 2022 г. се завръща на големия екран в изцяло нов „Писък".

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си, преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване вече са други…

57

Оставайки верен на феновете на оригинала, по подобие на „Хелоуин" от 2018 г., „Писък" продължава историята на Сидни Прескот като в същото време отваря поредицата за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място, запазената марка на франчайза – постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните.

57

На режисьорските столове сядат Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет („Докато смъртта ни раздели"), сценарият е на Джеймс Вандербилт („Зодиак", „Невероятният Спайдър-мен") и Гай Бизик („Докато смъртта ни раздели, Castle Rock"). В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи се завръщат звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.

„Писък" ще огласи кината на 14 януари 2022 г.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA