Потвърдено: "Дюн" ще има втора част

Дени Вилньов ще продължи разказването на своята необикновена и емоционална история през октомври 2022 г.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 27 октомври 2021

След ударния престур с участието на Зендея и Тимъти Шаламе, дългото чакане на самата премиера и впечатляващите ревюта онлайн, "Дюн" ще се завърне за втора част.

"Това е само началото. Благодарим на всички, които изживяха "Дюн" до момента, както и на тези, които ще го направят в предстоящите седмици. Развълнувани сме да продължим пътуването", гласи официалното изявление по темата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "АМЕРИКАНСКА КРИМИНАЛНА ИСТОРИЯ" ЩЕ РАЗКАЖЕ ВСИЧКО ЗА БИЛ КЛИНТЪН И МОНИКА ЛЮИНСКИ

57

Самият Дени Вилньов неведнъж е подчертавал, че намеренията му вървят в посока трилогия. Часове след като стана ясно, че е стъпка по-близо до осъществяването на тази своя цел, режисьорът се включи с коментар. "Мечтаех да адаптирам "Дюн" и искам да благодаря на феновете, на актьорския състав, на екипа, на Legendary и на Warner Bros. за подкрепата за тази мечта. Това е само началото."

У нас филмът се появи в кината в края на миналата седмица (приходите са около 150 000 лв.), а премиерата му в САЩ съвпадна и с тази в стрийминг платформата HBO Max. Няма официални данни за гледаемостта към този момент, но се говори, че вероятно става дума за около 2 милиона стрийма само в първите 48 часа.

Боксофис резулатите са повече от впечатляващи - на територията на Щатите "Дюн" случва 41 милиона долара, а добавяйки тези от световните прожекции, стигаме до баслословната сума от над 220 милиона долара.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "ВЕЧНИТЕ" СА ГОТОВИ ДА ПРЕДЕФИНИРАТ КИНОВСЕЛАНАТА НА MARVEL

57

"Дени Вилньов създаде филм, който е колкото визуално необикновен, толкова и емоционален, както се вижда от глобалния му успех", споделя Тоби Емерих, председател на Warner Bros Picture Group, обявявайки, че се обмисля втората част да бъде само за голям екран с премиера през октомври 2023 г.

Работи се и по сериал, който да разкаже предисторията, а ние се надяваме Зендея да е в полезрението ни от началото до края. Навсякъде.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA