"Стражата" на великия Тери Пратчет е в HBO GO

Героите в новата фантастична продукция са вдъхновени от образи на именития автор.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 ноември 2021

Фотография: HBО България

Фантастичният сериал "Стражата" проследява група чудаци, които се заемат с амбициозната задача да спасят света.

Историята изправя бойна група от тролове, върколаци, магьосници и други невероятни герои срещу зъл заговор за възкресяването на велик дракон, което би довело до унищожаването на живота, какъвто го познаваме.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВАТА ГЛАВА ОТ СЕКСЪТ И ГРАДЪТ ЗАПОЧВА НА 9 ДЕКЕМВРИ

57

Съвременният фантастичен сериал е вдъхновен от герои от страниците на известните романи на сър Тери Пратчет от поредицата "Светът на диска". Главен сценарист и изпълнителен продуцент е Саймън Алън, а актьорският състав включва Ричард Дормър от "Игра на тронове" като капитан Сам Ваймс, Лара Роси ("Престъпления без граници", "Анджела Блек", "Може и да те съсипя", Cheat) като лейди Сибил Рамкин, Адам Хъгил ("1917", "Свят в пламъци", "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта") като полицай Керът, Джо Итън-Кент (Don't Forget The Driver) като полицай Чери, Марама Корлет ("Кървав двигател") като ефрейтор Ангуа и Сам Адевунми ("Последното дърво") като Карсър Дън.

57

Животът на капитан Сам Ваймс (Ричард Дормър) се променя завинаги, когато фигура от миналото му се завръща в Анкх-Морпорк. Точно преди 20 години Ваймс е видял приятеля си лидер на банда Карсър Дън да напуска града в немилост. Някак обаче Карсър е успял да се върне и не е за добро. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "КЛЮКАРКАТА" СЕ ЗАВЪРНА. СЕГА КАКВО?

С помощта на полицай Керът (Адам Хъгил), Стражата свързва злия план на Карсър със странните събития, случили се в институцията за магии, наречена Невидимия университет. Възможно ли е книгата, която липсва в библиотеката, да е свързана с нападението на дракона над града?

57

Режисьори на Стражата са Крейг Вивейрос ("Войната на световете"), Брайън Кели ("Друговремец", "Полдарк") и Ема Съливан ("Доктор Кой"). Главен сценарист на шоуто е Саймън Алън ("Мускетарите").

Може да гледате всички 8 епизода ексклузивно в HBO GO.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA