Наследниците на Гучи не харесват "Домът на Gucci"

Членовете на фамилията не са доволни от начина, по който Ридли Скот разказва историята им на големия екран.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 декември 2021

"Домът на Gucci" е в кината от края на ноември, но очевидно противоречията тепърва ще излизат наяве.

Наследниците на Алдо Гучи (изигран от Ал Пачино) - движещата стила на модната къща между 1953 г. и 1986 г., излязоха в публичното пространство с изявление, от което става ясно, че не съвсем точната интерпретация във филма на Ридли Скот ги е накарала да се чувстват "малко разочаровани".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДОМЪТ НА GUCCI ОТВОРИ ВРАТИ. ВЛИЗАМЕ ЛИ?

57

"Никой от продукцията не си направи труда да се консултира с наследниците, преди да опише Алдо Гучи и членовете на семейство Гучи като главорези, невежи и нечувствителни към света около тях", коментират те, уточнявайки, че на главните герои са приписани "тон и отношение, които никога не са били истина".

"Това е изключително болезнено от човешка гледна точка и е обида за наследството, върху което днес е изградена марката."

57

Сред основните мотиви в иначе дългото писмо е образа на Патриция Реджани, която според тях е изобразена "като жертва, опитваща се да оцелее в мъжка шовинистична корпоративна култура" - факт, който "не може да бъде по-далеч от истината", тъй като през 70-те Gucci все още е бил семеен бизнес.

Всъщност именно по времето, в което се развива сюжетната линия, е имало няколко жени, заемащи високи позиции в Gucci.

"Гучи е семейство, чиято памет не заслужава да бъде нарушена по този начин" и това е причината те да запазят правото си за "действия, с които да защитят името, имиджа и достойнството както на себе си, така и на своите близки."

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЖЕ ДА ГО НАРИЧАТЕ МАУРИЦИО ГУЧИ, НО ТОЙ Е АДАМ ДРАЙВЪР

Въпреки тона на изявлението, към момента няма предприети съдебни действия, а Ридли Скот отговаря по доста директен начин на нападките срещу работата му.

"Трябва да запомните, че един Гучи беше убит, а друг отиде в затвора за укриване на данъци, така че не може да ми говорите за печалба. Веднага щом направите това, вие ставате част от общественото достояние."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA