Едуард Енинфул ще разкаже историята си в мемоар

Главният редактор на британския Vogue отдавна е доказал себе си като визионер, сега предстои да го направи и като писател.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 декември 2021

Едуард Енинфул e готов да разкаже историята си в мемоар.

През септември 2022 г. главният редактор на британския Vogue ще спази неписаната традиция, следвайки примера на Анна Уинтур и Грейс Кодингтън с първата си автобиографична книга "A Visible Man".

Именно фактът, че кариерата на Енинфул се развива във време на политически и психически хаос го провокира да представи своята гледна точка за света.

"През последните две години неистовото желание мода се забави малко и заедно с него дойде силното такова за обществена промяна. Изведнъж всички неща, за които съм работил толкова усилено, включително възможностите за красота във всичките ѝ форми, се появиха на върха на дневния ред", разказва той в официалния си Instagram акаунт. "Бях изключително благословен с платформа, от която да водя тези разговори."

57

"A Visible Man" обещава да проследи пътя на Едуард от детството му като бежанец в Западен Лондон до превръщането му в най-младия моден редактор на списание i-D.

"Едва съм спрял, за да си поема въздух", казва той за 30-те си години работа в индустрията. "Разбира се, имаше много снимки за списания и подиуми, определящи епохата, но отвъд артистичността и блясъка на всичко това, винаги съм се чувствал като човек с мисия: аутсайдер, намерил пътя си, внасяйки своята собствена гледна точка за онова, което обича."

Основният мотив обаче е друг. "Когато всичко е казано и направено, просто искам хората да се почувстват така, сякаш независимо в какъв период от живота си се намират, могат да се справят. Точно както направих аз."

"A Visible Man" излиза на 6 септември 2022 г., но вече е налична за предварителна поръчка.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA