Любовта около Коледа се пренася във Варна

Маестро Йордан Камджалов и Деси Тенекеджиева ще изнесат два магични коледни концерта в морската столица.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 декември 2021

Броени дни след Коледа, на 28-ми декември, от 18:00 и от 20:00 ч. на великолепната сцена на Опера Варна, почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до коледния концерт-спектакъл „Любов". Една магична вечер, създадена от творческото дуо на актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и диригента маестро Йордан Камджалов, който ще застане начело на Варненската Филхармония.

Публиката ще има възможността да се наслади на изумителни млади творци - лауреатите на Фондации "Стоян Камбарев" и „Йордан Камджалов": Мария Славова – сопран, Лора Маркова – цигулка, Георги Димитров-Жожо – китара, Сара Чакърова – маримба и Сион Найман – виолончело. Всички те са печелили редица елитни международни конкурси и отличия, били са номинирани или са носители на най-престижния приз за млади таланти в България - Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев", а в началото на тази година получиха и номинацията за „Млад музикант на годината 2020" на предаването „Алегро Виваче" на БНР. Личните им постижения и награди на световната сцена също са удивителни!

57

Под диригентството на забележителния маестро Йордан Камджалов, в духа на Коледата, Варненската филхармония ще изпълни класики на Йохан Щраус и Пучини. Благодарение на оригиналната концепция, аудиторията ще може да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело, китара и цигулка.

Обявен за един от тримата топ диригенти на своето поколение, маестро Камджалов, се отличава със забележително сценично и музикално присъствие, дълбочина и сила на внушението. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева - създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев".  

Самата тя ще се завърне от Лондон, за да стъпи в родния си град с този вълнуващ спектакъл. Освен режисьор на проекта, Деси ще вземе и специално участие в него, като потопи публиката в магията на любовта чрез избрани поетични мисли и стихове от световната литературна сцена.

„Любов" вече постави началото на серия от съвместни творчески и духовни пътувания на двамата изявени родни артисти. Още с премиерата на проекта в началото на тази година, билетите свършиха за броени дни, а специално за гостуването си във Варна, спектакълът ще бъде обогатен с нови музикални и визуални коледни изненади.

Очакванията на организаторите са „ЛЮБОВ" да повтори февруарския фурор, тъй като билетите за спектакъла от 18.00 часа вече са изцяло изчерпани, а броени билети останаха за втория концерт от 20.00 часа.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA