Нова ера, нов прочит на "Имението Даунтън"

Филм, еднакво очакван от феновете и мащабния, добил световна слава, каст на британската продукция.

Невена Дякова
Невена Дякова 12 януари 2022

Две години след първия пълнометражен филм „Имението Даунтън" и 6 след финала на сериала, превърнал се в една от най-успешните костюмни драми на XXI век, следва ново продължение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САНДРА БЪЛОК И ЧАНИНГ ТЕЙТЪМ НИ КАНЯТ В "ИЗГУБЕНИЯТ ГРАД"

57

На 18 март в кината ще се състои премиерата на „Имението Даунтън: Нова ера" – филм, еднакво очакван от феновете и мащабния, добил световна слава, каст на британската продукция. Всъщност всичко, което знаем като факти около предстоящия филм, добива публичност именно след кратки изяви на ключови актьори като Джим Картър – достолепния иконом на имението Мистър Карсън, и Хю Боневил, който промени представите за класическия представител на аристокрацията в ролята на лорд Грантъм. Първият разкрива, че сценарият на предстоящия филм е готов още през есента на 2020-а, а в свое интервю пред радио BBC 2 Боневил отговаря, че снимките са започнали едва след пълната ваксинация на всички членове на каста.

Слухът, че в актуалното си продължение няма да видим иконата на британското кино Маги Смит, също намери опровержение в пуснатия в средата на ноември първи тийзър. Дори напротив, Маги, в ролята на лейди Вайълет, е точно в епицентъра на завръзката, оказвайки се наследник на луксозна вила от Френската Ривиера, завещана й от някогашен ухажор.

„А сега ще ви оставя насаме, за да дискутирате на спокойствие мистериозното ми минало", казва в тийзъра тя, превръщайки наследството в тема № 2 на сюжета. № 2, защото в центъра на събитията, разбира се, е успешният в романтичен и финансов план брак на някогашния шофьор и зет на фамилията Том Брансън.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН С ДЖЕЙ ЛО И МАЛУМА

По всичко личи, че късметът е на страната на семейство Кроули, така че любопитството кое ще роди конфликта в сценария е още по-обострено. Да гледаме любимите си персонажи в идиличната атмосфера на Южна Франция обаче е нещо, което ще ни накара да забравим за кратко зелените пейзажи на Йорк и да чакаме с нетърпение пролетта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA