Разходете се по "Улицата на кошмарите" и спечелете едноименния роман

Така де, кой би отказал компанията на Брадли Купър, Кейт Бланшет и Гийермо дел Торо?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 19 януари 2022

Този януари награденият с "Оскар" визионер и всепризнат майстор на страховити приказни истории Гийермо дел Торо (същият този, който режисира триумфалният Формата на водата) пристъпва извън утвърдените пътища в кариерата си и навлиза в нови, неизследвани творчески територии с Улицата на кошмарите.

Най-очакваната лента от нас този януари е адаптация на едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам от 1946 г. и разказва за Стантън Карлайл (в ролята е Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите в нощните клубове на големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет), както и с помощта на приятелката си Зийна (Здравей, Руни Мара!), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. 

57

Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата на карнавала, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на психиатъра д-р Лилит Ритър (Обожаваме Кейт Бланшет!), която се опитва да го изобличи като шарлатанин, но впоследствие става част от схемите му.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "УЛИЦАТА НА КОШМАРИТЕ" ЩЕ НИ ПОКАЖЕ ДРУГАТА СТРАНА НА АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА

Улицата на кошмарите е решен в най-добрите традиции на класическия филм-ноар, но Гийермо дел Торо решава да не следва плътно правилата на жанра, а вместо това има желание да предложи на зрителите нещо ново, което се приближава до неповторимата атмосфера на романа на Грешам.

Точно него ще подарим на двама читатели, които посетят официалния ни Instagram акаунт и изпълнят условията под тематичния пост. Крайният срок за участие е 26 януари включително. Победителите ще изтеглим и обявим след 15:00 ч. на 27.01.

Не пропускайте да се разходите по Улицата на кошмарите, от 21 януари само в кината.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA