ЕКСКЛУЗИВНО: Зад кулисите на "Moonfall"

GRAZIA получи специален поглед към приключението с Хали Бери, Патрик Уилсън и Джон Брадли, още преди да му се насладим в кината.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 февруари 2022

В най-амбициозния си проект до момента, майсторът на катастрофични блокбастъри Роланд Емерих ще стовари Луната върху главите ни в неповторимото епично кинопреживяване "Moonfall".

Естественият ни спътник крие смъртоносна тайна и съдбата на Земята пада на плещите на носителката на "Оскар" Хали Бери, Патрик Уилсън и Джон Брадли, които се отправят на отчаяна мисия до Луната, в опит да предотвратят надвисналия апокалипсис.

В специално видео, Роланд Емерих и съсценаристът, продуцент и композитор на филма Харолд Клозер ни отвеждат зад кулисите на "Moonfall" и разкриват любопитни подробности за амбициозната продукция, която още от самото начало е подкрепена от НАСА.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "MOONFALL" НИ КАНИ НА ЛУНАТА, НИЕ ВИ КАНИМ ДА СПЕЧЕЛИТЕ БИЛЕТИ ЗА ФИЛМА

Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на Съединените щати осигурява достъп на творческия екип до своите съоръжения и дави ценни съвети и насоки по няколко важни за сюжета въпроси. В добавка, по време на снимките, в качеството си на консултант, на снимачната площадка всекидневно присъства астронавт. Основен принцип, който Емерих следва като режисьор, е подходът му да е максимално достоверен. По неговите думи, колкото и фантастична да е историята и Луната да не е това, което познаваме, всичко трябва да се подчинява на определени правила.

За значението на реализма при разказването на историята на екран говорят звездата Хали Бери и придобилият световна популярност с ролята си в "Игра на тронове" Джон Брадли. За Бери възможността да присъства сред реалистичните декори на НАСА е повече от впечатляваща и наистина помага да усетиш какво би означавало да присъстваш в командния център в момент на криза. От своя страна Брадли споделя как филмовите елементи в изграждането на света трябва да са реални, за да може и заплахата от неговото разрушение да бъде такава.

57

"Moonfall" е своеобразен апотеоз в творчеството на известния с размаха и мащабите на своите филми Роланд Емерих и освен спиращи дъха екшън и специални ефекти, ще предложи на зрителите в киносалоните увлекателна и дръзка история с щипка хумор и симпатични герои.

Ще се изправим срещу тъмната страна на Луната предпремиерно от 2 февруари и премиерно от 4 февруари, само в кината IMAX и 4DX.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA