"Подпалвачката" на Стивън Кинг оживява в кината през май

Тя има силата да изпепелява. Но ще има ли силата да оцелее?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 февруари 2022

Фотография: Форум Филм България

Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг оживява на голям екран в нова впечатляваща адаптация от продуцентите на "Невидимия".

Напрегнатият фантастичен трилър "Подпалвачката" разказва историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчеста правителствена агенция, която иска да я залови и контролира.

57

Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря им Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните ѝ пирокинетични способности да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение.

Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране. След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ HOT ФИЛМИ НА 2022 Г.

Равни части напрегнат трилър и драма, "Подпалвачката" по изключително оригинален начин разглежда темите за вмешателството на "силните на деня" в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от дома, трудностите при изразяването на най-съкровените ни мисли и опасността от потискането на силните ни чувства и страхове. Съчетавайки най-доброто от романа на Стивън Кинг и последните технически достижения на седмото изкуство, филмът ще порази както феновете на романа, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята.

Лентата ще възпламени кината на фаталния петък, 13 май.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA