Оскарите връчват специална Twitter награда, ще има и водещи

Широкият набор от промени в "правилата на играта" продължава да излиза наяве.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 февруари 2022

Телевизионните рейтинги на Оскарите намаляха драстично през последните няколко години и 2021-ва отбеляза най-ниската гледаемост в цялата история на церемонията.

Тъй като Академията все повече се отдалечава от мейнстрийм потока в кината и стрийминг платформите, нейните членове ще дадат нова възможност за популяризация - чрез Twitter награда.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСКАРИ 2022, ПЪЛНИЯТ СПИСЪК С ТАЗГОДИШНИТЕ НОМИНАЦИИ

Точно така. От 14 февруари до 3 март потребителите на Twitter (за съжаление, не в България) ще могат да гласуват до 20 пъти на ден за своя любим филм и любим филмов момент от 2021 г. След това лентата и сцената, събрали най-много гласове, ще получат специален приз по време на събитието в края на март.

"Twitter е мястото, на което да бъдете по време на наградите, а Оскарите са един от най-големите двигатели на разговори всяка година", споделя изпълителният директор на Twitter пред The Hollywood Reporter. "Идеята, че филмов фен може да види своя туит по време на Оскарите е доста епична и ние сме развълнувани, че имаме възможността да си партнираме с Академията."

Интересното е, че постът за кампанията води до форма за гласуване, така че на практика то няма да се случва в Twitter. Организаторите на церемонията пък обещават през 2023 г. трима от гласувалите лично да връчат престижната статуетка на избрания фаворит.

57

Междувременно стана ясно, че продуцентите искат да върнат формата с водещи на сцената - нещо, което не се е случвало от 2018 г. с Джими Кимъл.

На сцената ще се качат Ейми Шумър, Реджина Хол и Уонда Сайкс. Това ще е първият път от 35 години насам, в който трима души ще водят Оскарите и първият такъв в историята, когато "толкова много жени имат основен ангажимент на сцената." Предполага се, че всяка от тях ще води по един час от церемонията, а началото ще бъде в ръцете на Ейми.

Раздаването на статуетките ще се случи на 27 март в Dolby Theatre.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA