Цензурираха "Приятели" в Китай, феновете не са доволни

Причината са няколко сцени, които контрастират с разбиранията на държавата, а отзвукът в социалните мрежи е скандално широк.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 февруари 2022

"Приятели" се завърна в най-известната стрийминг платформа в Китай, но с няколко големи промени в сценария, които никак не се харесаха на верните фенове.

В последната версия на сериала има сериозна редакция на сцената, в която Рос признава на родителите си, че се е разделил с Керъл. Вместо да чуят и видят обяснението, че тя е лесбийка, живее с друга жена и планира да отгледа бебето именно с нея, зрителите получават смаяните лица на Джак и Джуди. Нищо повече.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК БИ ИЗГЛЕЖДАЛ "ПРИЯТЕЛИ", АКО СЕ РАЗВИВАШЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ?

По-наблюдателните фенове забелязаха, че когато Джоуи споменава посещение на стриптийз клуб, субтитрите го предлагат като "излизам да се забавлявам", а когато Пол (гаджето на Моника, което пиеше твърде много) казва, че не е могъл да се "представи сексуално", преводът намеква, че просто е в "лошо настроение".

Горе-долу същото важи и за сцената, в която Рейчъл се чувства "по-възбудена" от сос, отколкото от годеника си.

Както може да се досетите, своеобразната цензура предизвика хапливи коментари в социалните мрежи, а почитателите на попкултурния феномен са категорични, че този ход само засилва "стереотипите за пола".

57

"Покриването на устата и ушите не означава, че тези ситуации не съществуват", споделя потребител онлайн, докато останалите започнаха да си задават логичния въпрос как ще изглеждат сюжетните линии в следващите сезони, давайки за пример тази, в която Фийби става сурогатна майка на децата на брат си.

Цялата ситуация отново е част от дневния ред, след като миналата година в специалния епизод "Приятели: Отново заедно", Лейди Гага, Джъстин Бийбър и членовете на BTS не се появиха в китайския вариант, тъй като в даден момент са си позволили да отправят обиди към лидерите на страната.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA