Евън Рейчъл Ууд разказва връзката си с Мерилин Менсън

Актрисата търси справедливост, лекувайки раните на други потърпевши през своята собствена история.

Фотография: HBO Max

Почти десетилетие, след като се е откъснала от токсична връзка, актрисата Евън Рейчъл Ууд е съавтор и успешно лобира за приемането на "Закона за Феникс", който удължава давността за случаите на домашно насилие в Калифорния. Ууд смело използва собствения си опит, за да придаде видимост на проблема - не само за себе си, но и в знак на солидарност с всички, минали през подобна травма.

Документалната лента "Възраждането на феникса" пък изследва често неразбраните аспекти на домашното насилие, извеждайки на светло многото фактори, които пречат на потърпевшите да споделят открито историите си, докато се борят с ехото от преживяното и с емоционалната травма.

hbo max

На 18-годишна възраст Ууд попада в полезрението на тогава 37-годишния Брайън Уорнър, популярен със сценичното си име Мерилин Менсън. Привлечена от неговия статут, имидж на рок икона и убедителността му, двамата започват връзка, която продължава повече от четири години. С напредването на отношенията им Ууд се превръща от тийнейджър, поласкан от вниманието на звездата, до млада жена, ужасена от мъжа, който твърди, че я обича, докато я подлага на ескалиращо емоционално, физическо и сексуално насилие.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: HBO MAX ВЕЧЕ Е В БЪЛГАРИЯ

hbo max

Свързвайки точките между развитието на драматичната връзка и фазите на клиничния цикъл на домашното насилие, Ууд успешно лобира за "Закона за Феникс", приет в щата Калифорния през 2019 г.. Една от основните роли на този закон е удължаването на срока на давност за престъпления за домашно насилие от три на пет години.

С архивни кадри, лични домашни видеоклипове и откровените разкази от Ууд и други потърпевши, "Възраждането на феникса" очертава пътуването на Ууд от мълчалива жертва до борбената оцеляла и издигането ѝ до говорител в защита на жертвите на домашно насилие.

hbo max

На 1 февруари 2021 г. Ууд публично посочи Брайън Уорнър като свой насилник, но въпреки това усещането за справедливост остава двусмислено - към днешна дата не са повдигнати обвинения срещу него, тъй като той отрича да е злоупотребявал, с който и да било от интимните си партньори.

Документалният филм от две части може да гледате в HBO Max.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA