Турнето на Кейт и Уилям в Белиз започна с напрежение и протести

Представители на двореца Кенсингтън потвърдиха, че редица от ангажиментите на двойката са били отменени заради реакции на местното население.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кацнаха в Белиз за началото на своето карибско турне, но напрежението и критиките започнаха още преди пристигането им в страната.

Публични представители на двореца Кенсингтън потвърдиха, че част от ангажиментите в Белиз, Бахамите и Ямайка са били отложени или преструктурирани в последната минута, главно заради протестите, които се случиха на територията не само на социалните мрежи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВИ РОДИТЕЛИ СА ПРИНЦ УИЛЯМ И КЕЙТ МИДЪЛТЪН?

57

Оказа се, че първото планирано посещение на херцога и херцогинята на Кеймбридж е било във ферма за какао в Белиз, но не и след като местните жители са се обявили срещу колониалните връзки на кралското семейство и плановете на Уилям и Кейт да кацнат с хеликоптер на общинско спортно игрище без никакво разрешение.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ УИЛЯМ И КЕЙТ МИДЪЛТЪН ИЗВЪН ПРОТОКОЛА

57

Още преди началото на турнето, те се появяват с табели "колониалното наследство продължава" и "не е вашата земя, не е вашето решение".

Впоследствие популярен телевизионен водещ обяснява, че хората са били "дълбоко обидени" от факта, че дори на се били консултирани за евентуалното пристигане на кралските особи. Това се случва на фона на вече съществуващото напрежение между гражданите и Великобритания.

Въпреки че официалната цел на обиколката е почитане на платинения юбилей на кралицата, дворецът се надява да убеди страните да не последват примера на Барбадос.

57

Кралските репортери на Острова казват, че програмата на турнето е подготвена с мисълта двойката да извърши "очарователна офанзива", за да няма никакво съмнение, че е отворена нова страница.

И макар голяма част от широката аудитория отново да насочи внимание към синия блейзър и флоралната рокля на Мидълтън, очаква се в следващите дни двамата с Уилям да отпразнуват локалните музикални, спортни и културни постижения.

Ще следим интересните моменти отблизо.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA