И гражданите на Ямайка искат да скъсат връзката си с Великобритания

Пристигането на принц Уилям и Кейт Мидълтън подсили вече осезаемото напрежение и изглежда, че решението е категорично.

След като карибската обиколка на принц Уилям и Кейт Мидълтън започна със сериозно напрежение, гражданите на Ямайка също са готови да се разделят с управлението на кралица Елизабет II.

Определено като "очарователна офанзива" от кралските експерти на Острова, турнето на херцога и херцогинята на Кеймбридж има за цел да отпразнува локалните музикални, спортни и културни постижения, но всъщност цели да предотврати случилото се с Барбадос и миналогодишното скъсване на пряката им връзка с Обединеното кралство.

кейт и уилям

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ОБОЖАВАМЕ КЕЙТ МИДЪЛТЪН, НО КАКВО СЛЕДВА?

Докато двамата приключваха ангажиментите си в Белиз и се отправяха към Ямайка, местните жители там ги посрещнаха с всякакви овации от "Обичаме ви" до далеч не толкова любезни изказвания, с които настояват за извинение за "кръвта, сълзите и потта на робите".

кейт и уилям

Източници, близки до парламента на страната, разкриват, че целта им категорично е да започнат процес за трансформиране в република, който да приключи най-късно до 6 август - денят, в който отбелязват 60 години от независимостта си.

Още в самото начало публични представители на двореца Кенсингтън потвърдиха, че част от посещенията в Белиз, Бахамите и Ямайка са били отложени или преструктурирани в последната минута, главно заради протестите, които се случиха както онлайн, така и пред очите на Уилям и Кейт.

кейт и уилям

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA