Оскарите изразиха подкрепа за Украйна, но...

... все пак имаше противоречия и впечатление, че усилията са били минимални.

Макар и особено дългоочаквани, тазгодишните Оскари все пак се случиха на фона на продължаващата война в Украйна.

Филмовата академия на САЩ и гостите на събитието използваха червения килим, както и времето на сцената, за да акцентират върху проблема и неговото значение. Донякъде.

"Последните глобални събития накараха много от нас да се чувстват опустошени", споделя Мила Кунис, точно преди да обяви едно от музикалните изпълнения. Жената до Аштън Къчър, заедно с когото събраха над 30 милиона долара за благотворителност, заяви, че изпитва страхопочитание към всички, които "намират сила" сред мрака.

След нейната иначе кратка реч на екрана се появи съобщение с молба зрителите да подкрепят Украйна, а публиката запази минута мълчание.

"Въпреки че филмите са важен начин да изразим човечността си по време на конфликт, реалността е, че милиони семейства в Украйна се нуждаят от храна, медицински грижи, чиста вода и спешни услуги. Ресурсите са оскъдни и ние, заедно, като глобална общност, може да направим повече", гласи призивът.

джейми лий къртис

Междувременно няколко звезди на червения килим сложиха сини панделки с #WithRefugees върху дрехите си, изразявайки подкрепа към пострадалите от руската инвазия.

Джейми Лий Къртис коментира пред Entertainment Tonight, че със сигурност е искала да засегне ситуацията, макар и по този начин. "Нека хората се събудят и осъзнаят, че това е хуманитарна криза. И е много реална. Тези хора са много. Истински. Имат нужда от помощ, имат нужда от домове, имат нужда от подкрепа."

джейсън момоа

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСКАРИ 2022: ПЪЛНИЯТ СПИСЪК С ПОБЕДИТЕЛИТЕ

В джоба на сакото на Джейсън Момоа видяхме сатенена кърпичка в синьо и жълто - цветовете на украинското знаме, но на фона на мащабите на церемонията, зрителите останахме с впечатлението, че просто можеше да се направи повече.

оскарите

Особено предвид факта, че Ейми Шумър, която влезе в ролята на една от водещите, разкри, че идеята ѝ Володимир Зеленски да говори на церемонията е била отхвърлена от продуцентите. Горе-долу по същото време Шон Пен обяви, че публично ще "разтопи" статуетките си, ако това не се случи.

Пристигайки на червения килим, Уонда Сайкс, една от другите водещи, коментира въпросната ситуация и изрази съгласието си с липсата на такъв елемент в шоуто. "Мисля, че е много зает в момента", казва тя пред Variety. "Възхищаваме се на това, което показват - устойчивостта и силата на украинския народ. Обичаме ги, подкрепяме ги и мисля, че вършим страхотна работа, като им изпращаме оръжия и всичко, от което имат нужда."

"Знаеш ли, в Холивуд може да се вземем твърде сериозно и да сметнем, че това, което правим, е толкова важно. Разбирам, че достига до много хора и можем да убедим много хора, но също така е важно да познаваме пътя си."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA