Във "Familia" чуваме по-различната и емоционална Камила Кабейо

Третият студиен албум на изпълнителката вече е на пазара. Харесваме го. Много.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 април 2022

Признаваме, че очаквахме с нетърпение премиерата на новия албум на Камила Кабейо - "Familia".

"Определено има някои изненади и страни, от които хората не са ме виждали досега. Неща, за които не съм говорила преди… Дори звученето на "Familia" e изцяло нов пейзаж за мен, той черпи енергия от корените ми, аз съм с кубинско-мексиканска кръв. В албума се пее за моето детство, връзките и същността ми", споделя изпълнителката за вдъхновението зад колекцията, която атакува музикалния пазар вчера.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАМИЛА КАБЕЙО ТУИТВА ТОВА НА 1 ЯНУАРИ ВСЯКА ГОДИНА

Още преди реализирането на студийния проект, Камила призна, че целият работен процес е бил пътуване към нейното "най-стабилно, най-честно, най-истинско Аз".

"Затова се казва "Familia" - просто чувствам, че взаимоотношенията с моите колеги и приятели, които формирах по пътя, наистина успяха да ме преместят от едно доста гадно на едно страхотно място. Не мога да се гордея повече с този албум", казва още тя, допълвайки, че макар много артисти да определят последния си албум като най-добрия в дискографията им, тя наистина е склонна да обяви "Familia" за черешката на нейната торта.

В траклиста на албума ще откриете колаборацията на Кабейо и Ед Шийрън - "Bam Bam", която продължава да има над 3.5 милиона стрийма дневно и държи високи позиции в международните чартове.

На нас особено впечатление ни направи "Psychofreak", в който освен зашеметяващи вокали, Камила произнася думите: "Не обвинявам момичетата за това как се случиха нещата." Малко по-късно самата тя потвърди, че става дума за бившите ѝ колежки от Fifth Harmony.

"Тази песен е основно за безпокойството и всички различни неща, които ми се случиха, откакто съм в индустрията", разказва Камила. И, да, с Нормани, Лорън, Али и Дина са в добри отношения. "Подкрепяме се в DMs и т.н."

Неоспорим факт е, че албумът е изключително силен и някак успява да нюансира важните моменти, формирали Камила по един или друг начин, но в сравнение с "Romance", тук сякаш чуваме нейната по-лирична страна. Давам за пример парчето "everyone at this party", което е в рязък контраст с пилотния сингъл "Don't Go Yet" и неговата парти заявка.

Иначе комбинацията от стилове, вокали и бийтове е впечатляваща. "Hasta Los Dientes" съчетава ретро мелодичност със съвременно изпяване, докато "No Doubt" леко намеква за регетон. Не мога да заявя нищо друго. Само следното. Браво, Камила!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA