Селена Гомес обясни защо не използва Instagram от години

Суперзвездата е категорична, че времето извън социалната мрежа е променило живота ѝ напълно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 април 2022

Със своите 310 милиона последователи, официалният Instagram акаунт на Селена Гомес е петият най-следван в социалната мрежа, но суперзвездата няма намерение да се стреми към заветното (и много познато за нея) първо място.

Изпълнителката на "Hands to Myself" неведнъж е споделяла, че не разполага с достъп до профила си, а съдържанието в него се публикува от нейната асистенка - голяма стъпка, която е предприела именно заради психичното си здраве.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 29 (СТРАШНО СЛАДКИ) ПРИЧИНИ ДА ОБОЖАВАТЕ СЕЛЕНА ГОМЕС

"Не съм била в интернет от четири години и половина. Това промени живота ми напълно", разказва Гомес в интервю за Good Morning America, по време на което представи новия си mental health проект - Wondermind, разработен с две приятелки. "По-щастлива съм, повече в настоящето, свързвам се повече с хората."

Оттеглянето от онлайн пространството всъщност е било сравнително малка стъпка от големия ѝ план да приоритизира психическото и емоционалното си благополучие.

"Не мога да повярвам, че съм в тази позиция, само заради предприетите стъпки да се отдръпна", допълва още тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "ONLY MURDERS IN THE BUILDING" СЕ ЗАВРЪЩА СЪС СЕЗОН 2

Разбира се, Селена е повече от наясно със смисъла и влиянието на интернет, но не се вълнува от него в особено големи мащаби.

"Разбирам колко мощно е всичко това, по толкова много добри начини. Но една сутрин се събудих, погледнах Instagram като всеки друг човек, и приключих. Бях уморена да чета ужасни неща. Бях уморена да гледам живота на другите. Това решение ми донесе моментална свобода."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA