Пробуждането се случва именно между редовете

Писането може да действа като терапия след преживяно насилие в домашна среда.

19 април 2022

Текст: Тита Найденова

Фондация Emprove насърчава писането като терапия в конкурс за микро истории. Най-добрите разкази ще допълнят изложбата "Пробуждане между редовете" - истории, претворени в картини на популярни български художници, в Национална галерия Квадрат 500.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЪРЦЕТО НА ФИЛМА СЕ ПРОЯВЯВА БЕЗ РЕЦЕПТА, ВИНАГИ ИЗНЕНАДВАЩО

конкурс

Фондация Emprove, която помага на жени, преживели или преминаващи през връзка с насилие, доказа чрез серия от арт събития, че писането е чудесен терапевтичен похват. Като част от творческата поредица "Пробуждане между редовете", Emprove добавя и конкурс за създаване на микро разказ в рамките на 100 думи. Всеки желаещ може да се включи до 30 април. Микро разказът трябва да включва всички елементи на истинска история - герои, обстановка и развитие, фокус върху силен, трансформиращ момент, "Пробуждането" като основна тема на историята.

конкурс

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВИЛАТА НА ЕДНО ИСТИНСКИ БОХЕМСКО ЛЯТО

Най-вълнуващият стимул за участие е възможността разказите-победители да станат част от официалната изложба от 17 май до 17 юли. В нея известни български художници, илюстратори и стрийт артисти ще представят картини, създадени по микро разказите на #ЖенитеSurvivors.

Останалите награди за участниците включват изненади от партньорите на конкурса, измежду които и годишен абонамент за любимата GRAZIA.

57

В края на миналата година, с подкрепата на Британското посолство в България, общността на #ЖенитеSurvivors към фондация Emprove премина професионален курс по творческо писане при британските автори Д-р Уил Бъкингам и Д-р Хана Стивънс. Това резултира в създаването на близо 30 микро истории в жанра флаш фикшън, базирани на идеята за пробуждането във всяка негова форма - емоционална, ментална, социална и физическа. Жените имаха възможност освен да придобият ново умение, така и да излеят душата си в писмена форма по един деликатен и красив начин. "Да се усетиш приет не заради лицето си, а заради това, което излиза от теб - историята ти", така терапевтът Славка Зидан окачестви силата на това да използваш изкуството за себеизразяване.

Своята история може да изпратите до 30 април 2022 г. на contact@emproveproject.eu.

конкурс

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA