Планира ли кралицата да се оттегли от трона?

Работните ангажименти на Нейно Величество Елизабет II намаляха, а с това въпросите стават все повече.

От няколко месеца насам публичните изяви на кралица Елизабет II са значително по-малко, но за сметка на това - въпросите около въпросния ход са все повече.

Ролята на 96-годишния монарх официално се промени за първи път от повече от 10 години. Така Нейно Величество остава държавен глава и глава на нацията, но с подкрепата на семейството си - нещо, което Бъкингамският дворец подчерта ясно.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН ПОКАЗАХА ЛИЛИБЕТ ЗА ПЪРВИ ПЪТ

фгхй

Докладът Sovereign Grant разделя ролята на кралицата на две:

"Ролята на държавен глава, която е официална конституционна концепция, обща за всички нации и включва официалните задължения, които кралицата, съгласно конституционната конвенция, трябва да изпълнява." И добавя: "Ролята на глава на нацията, много по-символична роля в живота на нацията, включваща задължения, които не са насочени от конституцията, но които кралицата изпълнява, когато е подходящо или необходимо."

фгхйк

Дворецът е прехвърлил общо 13 задължения на принц Чарлз, подкрепян от принц Уилям.

73-годишният Чарлз е представлявал майка си и в предишни събития, а Уилям и единствената дъщеря на кралицата, принцеса Ан, също често я заместват на церемониите, на които се връчват отличия.

Напоследък Елизабет II рядко провежда лични срещи, а публичните ѝ прояви са намалени до минимум. По време на честванията на платинения юбилей тя присъства само на няколко церемониални събития, а през останалото време предпочете да си остане в замъка. Дали вече не е готова да слезе от трона?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA