Как животът на Хейдън Панетиер се разпадна

Актрисата за първи път разказва за зависимостите, които я дебнат през целия ѝ живот.

За първи път Хейдън Панетиер говори откровено за дългогодишната си борба с пристрастяването към опиоидите и алкохола, които според нея са ѝ коствали кариерата и почти живота.

В допълнение към този проблем, актрисата преживя и опустошителен етап на следродилна депресия при раждането на вече 7-годишната ѝ дъщеря Кая, която споделя с бившия си Владимир Кличко.

гхъйу

"Бях на върха на света и го съсипах. Бих си помислила, че съм стигнала дъното, но ето я вратата, която се отваря", разкрива тя пред People. През последната година Панетиер казва, че е решена да се отърве от зависимостта, подлагайки се както на терапия за травмите, така и на лечение за проблема.

"Положих много работа върху себе си и трябваше да бъда готова да бъда невероятно честна", казва още тя. "Не беше лесно, имаше много възходи и падения. Но не съжалявам дори за най-грозните неща, които са ми се случили. Чувствам се невероятно завършен човек. И чувствам, че имам втори шанс."

Звездата от "Нашвил" обясни, че връзката ѝ с наркотиците и алкохола за първи път е започнала, когато е била само на 15 години и някой от екипа е започнал да ѝ предлага "хапчета за щастие". Целта им е била да я развеселят, преди да се разходи по червения килим, но най-вече да е спокойна по време на събитията.

Хейдън обясни: "Трябваше да ме направят весела по време на интервюта. Нямах представа, че не е подходящо, нито каква врата ще отвори за мен, когато стане дума за зависимост."

rfgthj

Скоро след това започва да пие и да приема опиоиди, а кариерата ѝ продължава да върви нагоре. "Моето спасение беше, че не можех да бъда разхвърляна. Докато бях на снимачната площадка работех", уточнява Панетиер. "Но нещата продължаваха да излизат извън контрол извън снимачната площадка. Когато остарях, наркотиците и алкохолът станаха нещо, без което почти не можех да живея."

Около 2014 г., след раждането на дъщеря си, Хейдън споделя: "Това бяха наистина трудни години", добавяйки, че много от сюжетните линии на героинята ѝ в "Нашвил" за алкохолизма и следродилната депресия "се случват и у дома". По онова време тя търси лечение за депресията си, но започва все повече да зависи от алкохола, за да "изкара деня".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХОЛИВУДСКАТА БОРБА НА СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН

фгхй

Въпреки че не пие по време на бременността си, Панетиер не крие, че след раждането на Кая бързо е започнала отново. "Никога не съм имала чувството, че искам да нараня детето си, но не съм искала да прекарвам и време с нея. Имах само този сив цвят в живота ми." Така започва да се измъква да пие сама и връзката ѝ с Кличко се разпада.

"Той не искаше да бъде около мен. Но с опиатите и алкохола се опитвах да се почувствам щастлива за момент. Бях в цикъл на самоунищожение", с който всъщност достига кулминацията. "Щом ще треперя, когато се събудя, значи мога да функционирам само с пиене."

rtyujik

В крайна сметка през 2018-а Хейдън взема трудното решение да изпрати дъщеря си да живее с Кличко в Украйна, докато се опитва да овладее зависимостта. "Това беше най-трудното нещо, което трябваше да направя. Но аз исках да бъда добра майка за нея - и понякога това означава да я пусна."

В крайна сметка 32-годишната актриса се е разболяла от жълтеница и е трябвало незабавно да влезе в болница. "Лекарите ми казаха, че черният ми дроб ще откаже. Вече не бях на 20 и не можех да се върна назад", казва тя.

След този болничен престой тя влиза в рехабилитационен център за осем месеца, който според нея ѝ е осигурил инструментите да "превъзмогне гърбицата" на пристрастяването.

gtyhujik

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САРА ХАЙЛАНД Е МОМИЧЕ ЗА МИЛИОНИ

"Това е ежедневен избор и аз се съобразявам със себе си през цялото време. Но съм толкова благодарна, че отново съм част от този свят и никога повече няма да го приемам за даденост", завършва тя своята откровена изповед.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA