Холивудската борба на Силвестър Сталоун

Актьорът е вярвал в себе си и въпреки безбройните отхвърляния, все пак е продължил да преследва големите мечти.

Няма да преувеличим ни най-малко, ако кажем, че Силвестър Сталоун е имал тежък и труден живот преди големия си пробив в киното.

Роден на 06.07.1946 г. в Ню Йорк, парализиран в долната лява част на лицето, бъдещият актьор постоянно е отнасял подигравки от връстниците си в ранните си детски години заради неясния си говор. Когато е на 11 години, родителите му се развеждат. До 13-ата си годишнина сменя над 10 училища, а до 24 г. работи като чистач, портиер и охрана.

bnm

"Животът ми нанесе рана още при раждането ми, половината ми лице е парализирано по рождение. Учителите ми ме считаха за умствено изостанал, а майка ми ме изостави като малък. В продължение на седем години, седем дълги гладни години, агенти и продуценти вкупом твърдяха, че първо трябва да поема по пътя на актьора и после на сценариста. Късаха ме на кастингите, още преди да съм си свалил палтото, а продуцентите изхвърляха сценариите ми в кошчето, преди да са прочели и дума. Преглъщах сълзите си на работа", разказва самият той.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ГЛОРИЯ ГРЕЪМ С ПАМУК ПОД ГОРНАТА УСТНА

dfvgbhjm

Когато отишъл в Ню Йорк, за да стане актьор, никой не искал да го наеме. В продължение на три седмици спял в автогарата в Ню Джърси. Актьорската му кариера не вървяла добре и той бил разорен. Бракът му е бил пред разпад, започнал да продава бижутата на жена си за храна. Нещата вървели толкова зле, че дори се наложило да продаде кучето си (най-добрият си приятел) за 25 долара.

vbnm

Един ден, докато гледал боксов мач на Мохамед Али, му хрумнала идея за сценариѝ. И за 3 дни написва този за "Роки".

Малко след това се случва и чудото. Продуцентска компания иска да закупи сценария за "Роки" срещу 125 хил. долара. Въпреки крупната сума, той отказва, тъй като условието му да играе главната роля не се приема. От продуцентската компания обявяват, че разполагат с актьор и нямат намерение да го сменят.

rghjk

След няколко дни Силвестър получава нова оферта от същата фирма - 250 хил. долара, но той отново не приема, тъй като и в този случай ще остане зад камерите. Офертата се покачва до зашеметяващите 350 хил. долара, които отново са отказани от Сталоун поради същата причина. В крайна сметка продуцентите се съгласяват да му дадат главната роля, но срещу 35 000 долара. Това е десет пъти по-малко от предишната им оферта, но той приема.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САЛМА ХАЙЕК... ИЛИ КАКВО Е ДА СИ ЖЕНА, С ТОПКИ

ghjk

Вместо да празнува първия си сериозен пробив, Сталоун се връща пред магазина за алкохол с надеждата да откупи кучето си. Той дебне там в продължение на 3 дни, но накрая се засича с новия собственик на верния му другар и плаща внушителните 15 хил. долара, тоест половината сума от спечелените, за да си върне домашния любимец, който по-късно участва във филма.

Останалото, както се казва, е история. "Роки" става най-касовият филм през годината, получава няколко Оскара, включително за най-добър филм, от общо десет номинации. Филмът печели 200 милиона долара, а Сталоун се превръща в един от най-търсените актьори в Холивуд.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA