Знаехте ли, че Тарън Еджъртън е израснал в...

Не се шегуваме, нито пък сме заспали върху клавиатурата и символите са се появили случайно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 септември 2021

Искаме да ви разкажем гръмотевичната история на Тарън Еджъртън. Или момчето с британски акцент, зашеметяваща актьорска игра и неповторим стил, което стана най-добър приятел на Елтън Джон.

Тарън Еджертън пораства в семейството на социална работничка и bed-and-breakfast мениджър. Голяма част от детството си прекарва на остров в северозападната част на страната, а след това се премества със семейството си в малко населено място в Уелс, чието име ви предизвикваме да прочетете - Ланвайрпулгуингилгогеръхуърндробуллантисильогогогох. Да, така и предположихме. Въпреки че е роден във Великобритания, Еджъртън владее уелски на добро ниво, но признава, че скоро не го е упражнявал в реална среда. В превод името му означава „гръмотевица", което е подходящо определение за началото на кариерата му в сферата на седмото изкуство, след като през 2012 г. завършва Кралската академия за драматично изкуство в Лондон с пълно отличие.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗНАЕТЕ ЛИ ЛЮБОВНАТА ИСТОРИЯ НА ДЕЙВИД И ВИКТОРИЯ?

57

Екранният му дебют е година по-рано. Тогава получава скромна роля в два епизода от сериала „Lewis", а малко по-късно  се присъединява и към каста на „The Smoke". Големият пробив идва с филма „Kingsman: Тайните служби", който Еджъртън ръководи уверено. Продължението на поредицата – „Kingsman: Златният кръг" и неговият успех правят актьора разпознаваемо лице в холивудските среди, но образите в „Клубът на милионерите" (с Кевин Спейси и Ема Робъртс) и „Робин Худ" му носят негативни отзиви и дори награда „Златна малинка".  Това, разбира се, докато не изигра емблематичния Елтън Джон в „Рокетмен".  „Седях с Елтън, говорихме с часове, заобиколени от вкусна храна. Станахме близки доста бързо", разказва той, споделяйки, че по време на престоя си в къщата на музиканта получава възможността да прочете част от личните дневници на певеца, а критиците са единодушни, че „ще мине дълго, дълго време преди друг биографичен филм успее да улови по такъв начин върховете и спадовете в живота на един артист, както „Рокетмен".

57

Едва ли Тарън следи всички широкия отзвук за работата си в реално време, тъй като използва Twitter рядко, а официалният му Instagram акаунт е направен от Ричард Мадън. „Страхотен инструмент, с който да разпространиш посланието си към хората, които те следват. Колебаех се дали да направя тази голяма за мен крачка, но всички мои приятели го ползват, така че… Всичко изглежда по-нежно от Twitter. Там хората са доста странни или груби." Именно партньорът му от „Рокетмен" показва как да чете коментарите под постовете си - нещо, което Еджъртън признава, че прави от време на време, вероятно по-често, отколкото му се иска.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО СВЪРЗВА ХАРИ СТАЙЛС И НИК КАРТЪР?

Имайки предвид сексуалната ориентация на Елтън Джон, въпросът за личните любовни предпочитания на IT звездата бързо става обект на публично внимание. Тарън излиза с режисьорката Емили Томас между 2016 и 2018 г., малко по-късно заедно дават втори шанс на любовта си, но в момента той отново е сингъл. „Не съм гей, но двама от най-добрите ми приятели се преоткриха като такива, когато бях на 15. Бях щастлив, че имах възможността да ги подкрепя в този момент". Малко след излизането на продукцията публично изрази гнева си от факта, че секс сцени от „Рокетмен" са били отрязани при излъчването му в Русия. Следващата голяма стъпка? Лимитираната поредица за Apple TV+ "In With the Devil".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA