Бела Хадид тъгува по мюсюлманските си корени

Звездата разкрива, че иска да опознае повече палестинското си семейство.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 23 август 2022

Бела Хадид разкри, че не ѝ е било позволено да опознае мюсюлманската си култура, след като е била „извлечена" от палестинското си семейство.

През март синеоката брюнетка изигра първата си актьорска роля в сериала – Ramy, който проследява историята на първо поколение египетски американец Рами Хасан и неговото семейство.

Но работата по шоуто разпалило отново копнежа на Хадид по нейната „мюсюлманска култура". 25-годишния модел е роден във Вашингтон, в семейството на холандския супермодел Йоланда Хадид и палестинския предприемач на недвижими имоти Мохамед Хадид.

vbghnj

Въпреки че е наполовина палестинка, тя разкрива, че е отгледана далеч от своите роднини по бащина линия и казва, че до ден днешен съжалява за това.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БЕЛА ХАДИД ВЛИЗА ВЪВ ФИЛМОВАТА ИНДУСТРИЯ С ГОЛЯМА РОЛЯ

„Бях много близка с моята палестинска рода, докато живеехме във Вашингтон", разкри Бела в ново интервю за GQ. „Но ме извадиха от тази среда, след като се преместихме да живеем в Калифорния."

„Толкова дълго ми липсваше тази част от мен и това ме направи наистина, наистина тъжна и самотна", добавя тя пред изданието.

fghj

Когато е била едва на четири години, родителите ѝ Йоланда и Мохамед се развеждат и майка ѝ заминава да живее в Калифорния с трите си деца. Така бъдещият модел израства в Санта Барбара, заедно с по-голямата си сестра Джиджи и по-малкия си брат Ануар.

Тя сподели още, че често е била единственото дете с арабско потекло в класа си в училище и в резултат на това е ставала обект на расистки обиди като тийнейджърка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БЕЛА ХАДИД ЗА ОПЕРАЦИИТЕ, ПРОБЛЕМИТЕ И ЖИВОТА В МОДНИЯ БИЗНЕС

rftgyh

„Бих се радвала, ако докато растях баща ми можеше да е до мен всеки ден. Така щях да науча повече за мюсюлманската култура, да мога да я практикувам и като цяло да живея според нея. Но тази възможност ми бе отнета", допълва Хадид с огромно съжаление.

Докато е била на снимачната площадка на Ramy, Бела разкри, че се е почувствала емоционална, дори се е просълзила, след като е била изненадана с тениска „свободна Палестина" от екипа на сериала.

fghj

„По време на снимките на сериала успях да се докосна до хора с подобни на моето мислене. Успях да видя себе си", споделя тя.

Моделът и актриса успява да изгради близко приятелство с главния герой на шоуто – Рами Юсеф, което я кара да се почувства по-комфортно и да изследва собствената си вяра.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖИДЖИ И БЕЛА ХАДИД ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОДКРЕПЯТ УКРАЙНА

fghj

„Имаше един път, когато Рами дойде при мен по време на Рамадан и ми позволи да се моля с него – и това беше един от най-красивите моменти в живота ми като зрял човек."

По-рано тази година тя разкри, че се е чувствала като „изчезнала" след като си е направила ринопластика за изправяне на характерния си арабски нос, когато била едва на 14 години. „Иска ми се да бях запазила носа на предците си", обясни тя в интервю за Vogue.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA