Първи трейлър на Хали Бейли като Ариел в „Малката русалка"

Трейлърът срещна негативни коментари от страна на зрителите в социалните мрежи.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 13 септември 2022

Първи трейлър на игралния римейк на „Малката русалка" представи „Disney".

Филмът ще излезе по екраните през май 2023 г. Историята на „Малката русалка" е добре позната от приказките на Андерсен, разказан и в анимацията от 1989г., която дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, известен като „Дисни Ренесанс" пълен с едни от най-големите и обичани детски филми.

Лентата е режисирана от номинирания за "Оскар" Роб Маршал, който и преди е работил с Дисни в проекти като "Карибски пирати: В непознати води".  

"Малката русалка" ще разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-малката дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХИЛАРИ ДЪФ ЗА ПРОВАЛЕНИЯ REBOOT НА ЛИЗИ МАКГУАЙЪР

Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка.

Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им.

В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов". Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИТА ОРА ЩЕ УЧАСТВА В ПРЕДИСТОРИЯТА НА "КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА"

Иконичната русалка ще бъде изиграна от номинираната за „Грами" актриса и певица Хали Бейли, която се срещна с доста критики в социалните мрежи. Негативните коментари не дойдоха заради певческите или актьорските й умения, а заради цвета на кожата й. 

„Националостта на Ариел би следвало да е датска  или гръцка, съдейки по баща й Тритон, който е син на Посейдон според гръцката митология.", отбелязва потребител в Туитър.

„Ханс Кристиан Андерсен описва кожата на Ариел  като чиста и нежна като розов цвят, а цветът на косата й никога не се споменава" обяснява друг.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖУЛИЯ РОБЪРТС И ДЖОРДЖ КЛУНИ СА ПЪЛНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В "БИЛЕТ ДО РАЯ"

Поради причината, че има съществена разлика в цвета на кожата на русалката в детската книжка и във филма от 1989г. с този на Бейли, трейлърът публикуван в Youtube  събра над 1,5 млн. нехрасвения, докато харесванията са само 327 хил.

Сценарият на "Малката русалка" е дело на Джейн Голдман и Дейвид Магий, по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Освен Хали Бейли като Ариел, ще видим и Хавиер Бардем като цар Тритон, а вещицата Урсула ще изиграе Мелиса Макарти.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA