Бъкингамският дворец не смята, че Хари и Меган са пренебрегнати

Все пак е имало ред, по който са били определени местата за официалното погребение на Нейно Величество.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 20 септември 2022

Бъкингамският дворец настоява, че местата на втория ред на погребението на кралица Елизабет II, които бяха отредени за Хари и Меган, не са били "пренебрежителни".

Въпреки че бяха седнали най-отпред в параклиса "Сейнт Джордж", херцогът и херцогинята на Съсекс се оказаха малко по-назад на траурната служба в Уестминстърското абатство.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ БЪДАТ ЛИ ДЕЦАТА НА МЕГАН И ХАРИ ПРИНЦ И ПРИНЦЕСА?

aswedr

"Не е имало "пренебрежение" към принц Хари на погребението на кралица Елизабет, беше седнал на втория ред заради възрастта си", коментират източници на "институцията".

Същите се опитаха да потушат спекулациите от страна на медиите и коментарите в социалните мрежи, че позиционирането на "ред втори" е вид наказание за това, че двамата се отчуждиха от кралското семейството и избраха Щатите за свой дом.

"Редът беше приблизително организиран спрямо възрастта и се опитвахме да не разделяме семействата", казват други запознати.

sdfg

Ако се вгледаме достатъчно добре в снимките, ще видим, че принц Уилям, който сега е първи в линията за наследяване на трона, застава на преден план с Кейт Мидълтън, Питър и Зара, а зад тях са другите внуци на Нейно Величество - Хари, Беатрис и Юджини.

Това обяснява защо братовчедите на Хари, децата на принцеса Ан - Зара и Питър, бяха най-отпред, макар никога да не се били работещи кралски особи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ МИДЪЛТЪН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА КРАЛИЦАТА ПО ИЗНЕНАДВАЩ НАЧИН

asedrft

Изглежда обаче, че Хари се е почувствал обиден от случилото се около смъртта на кралицата и сега каквото и решение да вземe дворецът, широката аудитория ще обръща настроението в другата посока.

Съпругът на Меган Маркъл не пътува до Шотландия с брат си и чичовците си, когато за първи път беше обявено, че има притеснения за здравето на баба му. В допълнение към това той не беше поканен на вечерята с Чарлз и Уилям в нощта на смъртта ѝ и му беше забранено да носи военна униформа на погребението на Елизабет.

Освен това беше съобщено, че е бил уведомен за смъртта на Нейно Величество само пет минути, преди новината да бъде оповестена публично.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA