Чарлз остави сърцераздирателна бележка върху ковчега на кралицата

Вниманието на публиката се насочи и към този момент от тържественото сбогуване с Нейно Величество.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 септември 2022

Докато ковчегът на кралица Елизабет пристигаше в Уестминстърското абатство за нейното официално погребение, милиардите телевизионни зрители забелязаха присъствието на малка бележка отгоре.

Оказва се, че картичката е оставена от новият държавен глава на монархията - крал Чарлз III, а източници, близки до семейството, разкриват, че текстът в нея гласи: "В памет на любящата и всеотдайна майка. Чарлз."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО КРАЛ ЧАРЛЗ ВСЕ ОЩЕ НЯМА ДА НОСИ КОРОНА?

ghj

"През последните десет дни жена ми и аз бяхме дълбоко трогнати от многото съболезнования и голямата подкрепа, които получихме", споделя синът на Нейно Величество в официално изявление.

И добави: "В Лондон, Единбург, Хилзбъро и Кардиф бяхме трогнати от всички, които си направиха труда да дойдат и да отдадат почит към службата на моята скъпа майка, покойната кралица."

"Докато всички се подготвяме да кажем последното си "сбогом", исках просто да използвам тази възможност да благодаря, че бяхте такава утеха за нас в момент на скръб."

fghj

Неписаната традиция да се оставя картичка върху ковчега се е случвала и на други кралски погребения.

На това на принц Филип миналата година неговата Лилибет също пристигна с бележка. И въпреки че камерите не успяха да уловят напълно съдържанието на написаното, все пак видяхме текст "В памет на любовта".

На погребението на принцеса Даяна пък принц Хари остави сърцераздирателното "Мамо".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA