Жерар Пике обяви края на футболната си кариера

Футболистът слага край на футбола след дълго обмисляне.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 ноември 2022

Дългогодишният футболист на Барселона и испанския национален отбор Жерар Пике обяви, че прекратява футболната си кариера.

35-годишният Пике съобщи новината като публикува емоционално видео в Instagram профила си, от което стана ясно, че ще изиграе последния си мач като играч на "блаугранас" на "Камп Ноу", днес на 5 ноември, срещу Алмерия.

„През последните няколко седмици и дни много хора ме обсъждаха. До този момент не бях казвал нищо, но сега искам да съм този, който говори за мен. Както знаете, винаги съм бил фен на Барселона. Роден съм в семейство, което обича футбола и в частност Барса. Като малък не исках да ставам футболист, а да бъда играч на Барселона.", споделя той в 2 минутното видео.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ШАКИРА ПРОГОВОРИ ЗА РАЗДЯЛАТА СИ С ЖЕРАР ПИКЕ

"Отскоро много често си мисля за това дете. Мисля си за онзи малък Жерар. Какво би си помислил, ако някой му бе казал, че мечтата му ще се сбъдне – да играе за Барселона и да спечели всеки един възможен трофей. Че ще стане европейски и световен шампион.", продължи той.

И добави: "Изминаха 25 години откакто се присъединих към Барса. Футболът и Барселона ми дадоха всичко в живота. След като ви разказах всичко това, реших да ви споделя, че това пътуване приключва. Мачът в събота ще бъде последният ми на „Камп Ноу". Рано или късно ще се върна. Ще се видим на стадиона. Да живее Барса!".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA