Селена Гомес може да няма деца

Звездата говори откровено за надеждите си един ден да стане майка.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 07 ноември 2022

Селена Гомес казва, че може да не е в състояние да има деца поради лекарствата за биполярно разстройство.

"Каквото ми е писано да имам, ще го имам", каза Гомес пред Rolling Stone относно перспективата да има деца.

30-годишната певица си спомни как е плакала в колата си докато си е мислила за факта, че двете лекарства, които приема за биполярното си разстройство, вероятно ще направят така, че да не може да износи собствените си деца.

sdrft

„Това е много голямо, наистина голямо нещо в живота ми в момента", каза Селена пред изданието и отбеляза размислите, че все пак може да стане майка по друг начин.

Според лекарите, лекарствата за биполярно разстройство имат потенциал да причинят проблеми при раждане, включително дефекти на невралната тръба, сърдечни дефекти, както и забавяне на развитието или невроповеденчески проблеми. 

Въпреки това, някои лекари препоръчват приема на лекарствата да не се спира, тъй като биполярните симптоми могат да се влошат по време на бременност.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО, КОЕТО СЕЛЕНА ГОМЕС РАЗКРИ В „MY MIND & ME"

drftg

На друго място в интервюто певицата описа подробно етапа, в който е преживяла психоза през 2018 г. Отбелязвайки, че не си спомня много от този период обясни, че е прекарала няколко месеца на лечение, докато е изпитвала параноя и трудности да се довери на хората около нея.

"Психозата може да продължи непредсказуем период от време", казва Селена. Тя е „излязла от психозата" точно преди да бъде диагностицирана с биполярно разстройство докато лекарите са се опитвали да измислят подходящ коктейл от лекарства.

ьцфжг

Състоянието й в крайна сметка се е подобрило, въпреки че лекарствата са я карали да се чувства „изчезнала", обясни тя. Тогава друг психиатър премахва всички лекарства с изключение на две. „Той наистина ме напътстваше", каза тя пред изданието. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕЛЕНА ГОМЕС КОМЕНТИРА ИНТЕРВЮТО НА ХЕЙЛИ БИЙБЪР

„Щях да забравя къде се намирам, когато разговаряме. Отне ми много упорита работа, за да приема, че имам биполярно разстройство и да се науча как да се справям с него, защото нямаше да изчезне."

"Когато научавам повече информация, това всъщност ми помага. Не ме плаши, след като знам всичко за това. Успях да кажа диагнозата си на глас за първи път и това ми даде такава сила и не беше лесно.", сподели още тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA