Ще бъде ли доволен крал Чарлз от новия сезон на The Crown?

Оказва се, че монархът няма планове да гледа сезона, в който е главна звезда.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 28 ноември 2022

Крал Чарлз няма планове да гледа петия сезон на "The Crown".

Новите епизоди от изключително успешния проект на Netflix разказват 90-те години на миналия век и включват моменти от развода му с принцеса Даяна и цялата ситуация около "Камилагейт".

Според данни на стрийминг платформата, сезон 5 е гледан над 100 милиона часа само през първата си седмица. Въпросът е обаче дали тези сравнително непопулярни, но страшно драматични моменти ще повлияят негативно на публичния образ на Чарлз?

ьцжб

"Не го виждам като нещо положително", казва авторката на кралски книги Сали Бедел Смит, която е написала биографии на Чарлз, Даяна, кралица Елизабет II и наскоро родителите на кралицата, крал Джордж VI и кралица Елизабет. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЕЛИЗАБЕТ ДЕБИКИ СПОДЕЛЯ КАКВО Е ДА ИЗИГРАЕ ПРИНЦЕСА ДАЯНА

Бедел Смит признава, че създателят Питър Морган отдава почит на някои от успехите на Чарлз, по-специално в частта "The Way Ahead", но прогнозира, че "светлината върху постиженията му ще бъде засенчена от скандала Камилагейт и негативните действия в триъгълника Даяна, Чарлз и Камила".

"С други думи, "The Crown" продължава да накланя силно динамиката на Даяна-Чарлз в полза на Даяна, пропускайки негативнотo поведение на принцесата като нейните афери с офицерите Бари Манаки, Джеймс Хюит и търговеца на изкуство Оливър Хоаре", казва още тя.

Биографът посочва, че принцесата дори е била обвинена в досадни телефонни обаждания до семейния дом на Хоаре в продължение на 15 месеца.

И добавя: "Питър Морган е изключително опитен в преплитането на добре проучени исторически подробности със своята измислена фантастика. За повечето зрители е невъзможно да се види кое е истина и кое не, и неговите фантазии се превръщат в реалност... Дори когато има преписи от реалния живот, той ги представя екстравагантно."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦЕСА ДАЯНА, ЧОВЕКЪТ, РАЗТЪРСИЛ МОНАРХИЯТА

Като конкретен пример тя посочва "дългата реч за образованието в епизода на Камилагейт, която никога не се е случвала и това, че Чарлз никога не е говорил за необходимостта монархията да процъфтява, да се адаптира, да се реформира, да стане радикална, да покаже ново лидерство, изразявайки своята визия - всичко това е драматизирано от Питър Морган."

Биографът отбелязва още, че към момента главоболията във фамилията са фокусирани върху предстоящия документален проект на принц Хари и Меган Маркъл за Netflix, както и върху дългоочакваните мемоари на херцога на Съсекс. "Всичко това е много страшно за Чарлз."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA