Селин Дион сподели, че има рядко заболяване

Изпълнителката разкри диагнозата в официалния си Instagram акаунт.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 12 декември 2022

Селин Дион разкри, че има синдром на скования човек.

54-годишната изпълнителка на "My Heart Will Go On" обяви новината в официалния си Instagram акаунт, споделяйки повече.

"Справям се със здравословни проблеми от дълго време и ми беше наистина трудно да говоря за всичко, през което преминах", коментира тя под въпросния пост. "Боли ме да ви кажа, че не съм готова да подновя турнето си в Европа през февруари."

"Наскоро бях диагностицирана с много рядко неврологично заболяване, наречено Синдром на схванатия човек и засяга един на милион души", казва тя във видеото. "Въпреки че все още уча за това състояние, сега знам, че то е причината за всички спазми, които имам.".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕЛИН ДИОН БЕЗ ГРИМ И СЪС СПЕЦИАЛНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ФЕНОВЕТЕ СИ

След като певицата уточни, че ще отложи предстоящите си концертни дати, източник сподели, че през това време тя ще "се фокусира върху здравето и децата си". Тя има трима сина - Рене-Чарлз на 21 и 11- годишните близнаци Нелсън и Еди.

"Селин е толкова развълнувана от любовта и подкрепата на феновете си", коментират познати. "Дълго време ѝ беше трудно и има още дълъг път, който да извърви, но прави всичко по силите си, за да се върне на сцената и да види феновете си. Тя е пример за издръжливост."

nm

Състоянието е рядко и нелечимо неврологично заболяване, което обикновено се развива на възраст между 30 и 60 години. Жените са два пъти по-склонни да бъдат диагностицирани със синдрома, отколкото мъжете. Експертите казват, че причината е неизвестна, но се смята, че е автоимунно заболяване.

"За съжаление, тези спазми засягат всеки аспект от ежедневието ми", продължи Селин. "Понякога ми е трудно да вървя и не мога да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: „ИСКАМ ДА ПРОДЪЛЖА ДА ЖИВЕЯ!": СЕЛИН ДИОН ОТКРОВЕНО ЗА ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ

bnm

Състоянието засяга централната нервна система, по-специално главния и гръбначен мозък. Пациентите могат да бъдат инвалиди, приковани към инвалидна количка или на легло, неспособни да работят и да се грижат за себе си, както и да чувстват изтощителна болка, хронична тревожност и мускулни спазми толкова силни, че да разместят ставите и дори да счупят кости.

Поради състоянието ѝ, концертите на Дион през пролетта на 2023 г. бяха пренасрочени за 2024 г., а осем от летните шоута, планирани за 2023 г., бяха напълно отменени.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA