Квартет Destiny вдъхват нов живот на Симфония №5

Ще имаме възможността да чуем темата на съдбата от Бетовен в съвременен диско аранжимент.

14 декември 2022

Квартет Destiny поднася свеж прочит на едно от най-популярните и известни произведения на класическата музика - Симфония № 5 на Бетовен.

Новата версия с диско-фънки груув звучене, озаглавена BEETHOVEN DESTINY, вече е част от техния емблематичен концерт-спектакъл и изправя на крака публиката на най-бляскавите събития в България.

квартет Destiny

През 1976 г. Уолтър Мърфи първи създава диско аранжимент на петата симфония. Неговата версия оглавява класациите за цели 19 седмици, а след нея се появяват и още подобни варианти. Темата на съдбата е в сърцето на Destiny Quartet и затова екипът е изключително развълнуван да представи авторски прочит на това велико произведение.

"Вдъхновени от Бетовен и очарованието на 70-те години, търсихме онова звучене, което да накара днешните хора да се усмихнат, да потанцуват и да се запитат "Откъде ми е познато това?", споделя Гергана Алексиева, двигател и продуцент на проекта.

Квартет Destiny

Композиторът Маурицио Абени създава оригиналния прочит на класическата симфония, а Марко Страчони и Габриеле Конти от Stone Recording Studio Roma миксират и мастерират звука.

квартет Destiny

Режисьор на видеоклипа е добре познатият Васил Стефанов, който допринесе за успеха на "El Choclo" - най-харесвания клип на Destiny Quartet с милиони гледания от цял свят. За "BEETHOVEN DESTINY" той пресъздава диско сцена от 70-те и 80-тe години.

Ще видите Гери, Вени, Али и Мая в нова светлина и заради закачливия танц, създаден от хореографа Силвия Тодорова.

В клипа се включват още талантливи български музиканти, които бяха част от последното турне на Destiny - Кристиан Желев (барабани), Даниеле Фебо (бас китара), Антон Златков (китара).

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA