Наоми Кембъл става учител по моделство

Супермоделът ще учи момичетата как да сбъднат мечтата си и да се разхождат по модните подиуми с високо вдигната глава.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 17 декември 2022

Наоми Кембъл започва свой майсторски клас по моделство.

Ослепителната черна перла може да добави и ролята на учител към своето резюме, тъй като миналата седмица супермоделът стартира първия си майсторски клас по основи на моделството.

В него амбициозните момичета, които искат да сбъднат мечтата си да се разхождат по подиуми с красиви дрехи ще се научат как да се ориентират в индустрията. Освен това, Кембъл ще сподели нейния личен опит и ще ги научи как да подхождат към живота с увереност.

Говорейки за новата си роля, Наоми разкри защо смята, че е важно да сподели своя опит с момичетата.

„Винаги съм искала да споделя опита си. Винаги съм казвала в интервютата си... че никога не е имало какъвто и да е урок или книга за нашия бизнес", казва 52-годишният супермодел. „А аз харесвам родителстването. Така че това е просто продължение на него."

Чрез този майсторски клас, тя също се надява и да отвори очите на хората за реалността на модната индустрия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАОМИ КЕМБЪЛ ЗНАЕ, ЧЕ ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ ИЗИСКВА ЖЕРТВИ

„Не е така, както си мислят всички", казва тя. "Ние работим усилено като модели. Телата ни също го понасят доста трудно, но си е форма на изкуство."

Ученичките на Наоми ще се научат как да си намират агент и как да работят с договори, супермоделът ще ги научи още как се създава портфолио, как да имат характерен стил на походка и още много тънкости, които не могат да видят никъде другаде.

фжгбхнм

„Наоми е легенда, чиято увереност, уравновесеност и безстрашие ѝ помогнаха да вдъхновява по-младите поколения, идващи в света на модата и извън него", каза Дейвид Роджие, основател и главен изпълнителен директор на MasterClass, в прессъобщение. „В класа си тя учи момичетата как да се основата на силата си и да покажат най-доброто от себе си, както пред камерата, така и в ежедневието."

„Никога не се вземам прекалено на сериозно", казва тя. "Трябва да работиш върху всичко. Нищо не идва лесно и всяко нещо, което правя, е предизвикателство от различен аспект. Обичам тези предизвикателства и винаги ги приемам."

Кембъл сподели и кой е най-добрия съвет, който е получавала в кариерата си.

„Най-добрият съвет, който майка ми някога ми е казвала, е, че ако ще бъда в този бизнес, трябва да дам 110%", казва тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA