Принц Хари продължава да разказва защо си тръгна от кралското семейство

„Има момент, когато мълчанието е предателство", казва той в нов клип от 60 минути.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 04 януари 2023

Принц Хари обясни защо е взел решението да говори публично за кралското семейство.

Херцогът на Съсекс се подготвя за предстоящите си мемоари "Spare", които ше бъдат налични на 10 януари, но като за начало говори с Андерсън Купър в интервю за "60 минути".

В Youtube беше пуснат промоционалният клип, който ще продължи и със специалното издание, което ще бъде налично онлайн два дни преди мемоарите му - на 8 януари. Там, Хари ще обясни повече за решението си да говори публично за конфликта в кралското семейство и какви са причините за неговото оттегляне и това на Меган.

На въпрос защо е решил публично да се оттегли от кралското семейство, принцът сподели, че първоначално се е опитал да се справи със ситуацията насаме със семейството си, но не е успял.

„Всеки път, когато се опитвах да го направя лично с тях, имаше брифинги и изтичане на информация и насаждане на истории срещу мен и съпругата ми", каза той на Купър. „Знаеш ли, семейното мото е никога да не се оплакваш, никога да не обясняваш, но това е просто мото."

„Има много оплаквания и много обяснения… това се прави чрез изтичане на информация", поясни Купър, а кралската особа повтори „чрез изтичане на информация".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЛЕДВА ОЩЕ ЕДИН ПРОЕКТ НА ПРИНЦ ХАРИ И МЕГАН МАРКЪЛ В NETFLIX

жбнм

„Те ще разговарят с кореспондента", продължи той. „И този кореспондент буквално ще получи информацията от първа ръка и ще напише историята. И накрая медията ще каже, че ще се свържат с Бъкингамския дворец за коментар, но цялата история всъщност идва от Бъкингамския дворец."

"Така че, когато през последните шест години ми казваха: „Не можем да направим изявление, за да ви защитим." Значи да изпращате истории за членове на семейството може, така ли? И идва момент, когато мълчанието е предателство.", категоричен е принца.

Новият клип следва издаването на документалните сериали на Netflix, озаглавени "Harry & Meghan", където двойката обсъжда негативното отношение към тях от британската преса. В поредицата двамата споделят, че се чувстват така, сякаш нямат подкрепа от институцията и че често са били използвани, за да отвлекат вниманието от други скандали, включващи различни членове на кралското семейство.

жбн

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МЕГАН И ХАРИ ОТГОВОРИХА НА КРИТИКИТЕ ЗА ДОКУМЕНТАЛНИЯ СИ ФИЛМ

Освен това видео, изтече и друг клип по британският канал ITV с 38-годишния херцог на Съсекс. Темата на разговор не е много по-различна, а ключовото, което той спомена е, че иска отново да върне брат си и баща си на негова страна.

„Никога не е трябвало да бъде така", казва Хари на Том Брадби от IT. „Искам семейство, а не институция. Бих искал да си върна бащата. Бих искал да си върна брата."

В друг момент от интервюто кралският наследник казва, че „те не са показали абсолютно никакво желание за помирение".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA