Всички ключови моменти от новите епизоди на "Harry & Meghan"

Интересните разкази за случващото се зад стените на двореца продължават. И то с пълна сила.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 декември 2022

Първите три епизода от Netflix поредицата на Меган и Хари разказаха повече за първата среща на двойката, връзката им от разстояние, подготовката около сватбата и критиките към британската преса.

Продължението, което вече е налично в стрийминг платформата, обръща поглед на трудните моменти в последващите години.

Опитахме се да съберем всички ключови подробности в следващите редове, така че ако искате да довършите "Harry & Meghan" без "спойлери", съветваме да се оттеглите сега.

Хари и Меган

КРАЛ ЧАРЛЗ Е ИЗИГРАЛ ГОЛЯМА РОЛЯ В СВАТБАТА

Крал Чарлз III е помогнал за избора на оркестър, докато Меган е вървяла по пътеката, "което направи всичко различно", разкрива Хари.

"Бащата на Хари е много чаровен", споделя Меган. "Аз му казах, че загубих своя, така че като мой тъст, беше наистина важен за мен. Помолих да ме придружи до олтара и той каза "да".

Херцогинята на Съсекс уточни, че госпел хорът, който изпълни известната "Stand By Me" на церемонията, е бил съставен от "най-добрите професионалисти".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА Е ЦЯЛАТА ЛИНИЯ НА НАСЛЕДЯВАНЕ НА БРИТАНСКИЯ ТРОН

EDREFTGY

ДВАМАТА РАЗРЯЗВАТ ТОРТАТА С МЕЧ

"Беше страхотно, но всичко беше толкова пресилено", казва Меган за този момент от сватбата. "Мисля, че повечето хора си казаха "Какво става?", докато вървеше изпълнението на Елтън Джон, което беше наистина забавно."

Първият им танц като съпруг и съпруга е бил на "Land of a Thousand Dances" от Wilson Pickett. "Беше толкова забавно, въртяхме се като на увеселителен парк."

fgh

ДОМЪТ ИМ В ДВОРЕЦА КЕНСИНГТЪН Е МАЛЪК

"Ние живеехме в дворец, да. Но всъщност бяхме във вила", разкрива Хари за Nottingham Cottage, преди да се преместят във Фрогмор. 

"Дворецът Кенсингтън звучи много царствено и разбира се, че е така, все пак има "дворец" в името", уточнява Меган. "Само че нашето място беше леко наклонено, с ниски тавани. Той постоянно си удряше главата в тавана, защото е висок."

МЕГАН СПОДЕЛИ ЗА ЛИЧЕН МОМЕНТ С КРАЛИЦАТА

Меган сподели, че е имала "страхотен ден" с кралицата на официалния си годеж.

"Когато се качихме в колата, между всички ангажименти, тя имаше одеяло и го сложи върху коленете ми", разказва звездата от "Костюмари. "Докато седяхме там, си помислих: "Уважавам и виждам, че сте кралицата, но в този момент съм толкова благодарна, че имам баба".

"Защото бях толкова близка с баба си и се грижех за нея в последните ѝ години", допълва тя.

МЕГАН И ЖЕРТВИТЕ ОТ ПОЖАРА В GRENFELL TOWER

Първият ангажимент на Меган с кралицата беше на годишнината от пожара в Grenfell Tower, където двете запазиха 71-секундно мълчание в чест на 71-те загинали.

"Беше наистина важно за мен, защото бях станала толкова близка с толкова много от жените, които бяха преживели това – въпреки че никой не знаеше", каза Меган.

дфг

"АВСТРАЛИЯ ПРОМЕНИ ВСИЧКО"

Документалната поредица проследява обиколката на двойката в Австралия и обявяването на новината за първия им наследник.

"Тъй като бяха толкова популярни сред обществото, дворецът беше невероятно застрашен от това", коментира Луси Фрейзър, приятел на двойката. "Проблемът е, че когато някой, който би трябвало да е … поддържащ актьор краде светлината на прожекторите или върши работата си по-добре от човека, който е роден да прави това, хората се разстройват", смята херцогът на Съсекс.

sdfgty

ХАРИ СПОДЕЛИ ЗА ДЕПРЕСИЯТА НА МЕГАН

Принцът разказа как се е справил с факта, че съпругата му има мисли за самоубийство. Факт, който тя сподели в онова взривоопасно интервю при Опра Уинфри.

"Не се справих особено добре, по-скоро като институционален Хари, не като съпруга Хари", споделя той. "Бях обучен да се тревожа повече за това какво ще си помислят хората, ако не отидем на някое събитие. И като гледам назад се мразя за това. Това, от което тя се нуждаеше беше много повече, отколкото дадох."

ghjnm

ТАКА РАБОТИ КОМУНИКАЦИЯТА В ДВОРЕЦА

"Имам 30 години опит зад кулисите, за да знам как работи тази система", разкрива пред камерите самия Хари. "Това е мръсна игра. Има изтичане на информация, но има и насаждане на истории, така че, ако комуникационният екип иска негативна история да не излезе, те ще я изтъргуват и ще ви дадат информация за някой друг. И в крайна сметка различните офиси на представителите на двореца работят един срещу друг."

"Двамата с Уилям сключихме споразумение, че никога няма да позволим това да се случи с нашите офиси", продължава той. "Бих предпочел да бъда унищожен в пресата, отколкото да играя тази игра. Да видя как офисът на брат ми прави същото нещо, което си обещахме, че двамата никога, никога няма да направим – беше ужасяващо."

ДФФЖГФ

ПОВРАТНАТА ТОЧКА

Оказва се, че все пак е имало проведена среща между Хари и старши членове на семейството относно позицията му в него, след като той заяви плановете си да се премести в Канада.

"Бяха ми дадени пет възможности, едната беше all-in, пет бяха all-out", разказва той, уточнявайки, че "много бързо" е станало ясно, че няма да има средно положение. "Беше ужасяващо брат ми да крещи по мен, а баща ми да казва неща, които просто не са верни. Кралицата седеше тихо и приемаше всичко".

dfgtyh

МЕГАН Е НАПИСАЛА ПИСМО ДО БАЩА СИ

Според нея, близките им отношения са се променили, след като медиите са започнали да го "манипулират" и той се е съгласил да говори за нея в интервюта преди и след сватбата.

"Беше невероятно болезнено и светът гледаше как се разиграва тази драма. След това той започна да критикува кралското семейство, беше много неудобно", казва тя. "Това беше проблем, който трябваше да бъде решен и те искаха да го накарам да спре."

По съвет на кралица Елизабет и тогавашния принц Чарлз, Меган изпраща на баща си писмо, което е изпратено дискретно, но в крайна сметка се оказва публикувано в медиите.

vbn

ЛИЧНИТЕ ПИСМА МЕЖДУ ХАРИ И БАЩА МУ

Хари и Меган са разговаряли с висши членове на кралското семейство за желанието им да се преместят в Канада, но да продължат да работят като членове на институцията без публично финансиране.

Тогава Чарлз е помолил сина си да представи плана в писмена форма. В писмото до баща си Хари пише, че ако това предложение не успее, двойката е готова да се откаже от титлите си в Съсекс. За съжаление, писмото стига до медиите. И двойката обявява, че ще се оттегли от кралското семейство.

Хари и Меган

СТРЕСЪТ, ТАБЛОИДИТЕ И СПОНТАННИЯ АБОРТ

Хари каза, че съпругата му е претърпяла спонтанен аборт заради таблоидните медии, срещу които впоследствие заведоха съдебно дело.

"Бях бременна, почти не спях и първата сутрин, когато се събудихме в новия ни дом, направих спонтанен аборт", припомня Меган. "Комбинацията от липса на сън и огромния стрес допринесоха", категоричен е Хари.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА ОСТАВИМ МЕГАН МАРКЪЛ НА МИРА?

Меган и Хари

НЕОЧАКВАНО РАЗВИТИЕ НА ДЕЛОТО

След като съдебното дело на Маркъл срещу някои новинарски издания продължава години наред, съдията решава да го разгледа в нейна полза.

Тогавабившият помощник на кралското семейство Джейсън Кнауф дава показания, в които казва, че Меган е знаела, че писмото може да изтече, защото е споделила чернова с тогавашния си прессекретар.

"Ето защо сега живея в друга страна, защото всички комуникационни екипи обикновено опитват да се надминат един друг", заявява любиимят мъж на Меган. След пускането на поредицата, Кнауф класифицира твърденията като "напълно неверни".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA