Думите, с които ще запомним кралица Елизабет II

Тя имаше силата да обединява, насърчава и подкрепя. Не само нейния народ, но и целия свят.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 септември 2022

Кралица Елизабет II почина на 96 години на 8 септември, заобиколена от най-близките си хора.

През своите 70 години управление обаче тя служеше за пример както на политиците, така и на "обикновените" граждани. И колкото и критики да имаше към монархическото управление, тя представляваше цялата британска общност.

Речите на Нейно Величество също ще останат в историята като синоним на "емблематично" - заради дълбокия замисъл, прочувствените паузи и всичко останало. Това са някои от нейните най-вдъхновяващи цитати.

xcvb

"Важно е да се помни, че често малките стъпки, а не големите скокове са това, което предизвиква най-големите промени."

"Вярвам, че млади или стари, имаме толкова неща, които да очакваме с увереност и надежда, вместо да гледаме назад с гордост" - в изявлението по случай златния юбилей през юни 2012 г.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СТИЛЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II БЕШЕ СИНОНИМ НА БЕЗУПРЕЧНОСТ

цжб

"Когато животът изглежда труден, смелите не лягат и не приемат поражението. Вместо това те са още по-решени да се борят за по-добро бъдеще" - в коледната реч от 2008 г.

"Модерният свят поставя толкова големи изисквания към нашето време и внимание, че необходимостта да помним отговорностите си към другите е по-голяма от всякога."

"Всеки ден е ново начало. Знам, че единственият начин да живея живота си е да се опитам да направя това, което е правилно, да гледам напред, да дам най-доброто от себе си във всичко, което денят носи, и да се доверя на Господ" - в коледната реч от 2002 г.

фжгбн

"През годините тези, които са ми се стрували най-щастливи, доволни и пълноценни, винаги са били хората, които са живели най-откровения и безкористен живот" - коледната реч от 2008 г.

"Скръбта е цената, която плащаме за любовта" - след атаката в САЩ на 11 септември 2001 г.

"Винаги е по-лесно да мразиш и да разрушаваш. Да строиш и да почиташ е много по-трудно" - в коледната реч от 1957 г.

ьцжбн

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ЗА ТОЗИ МОМЕНТ МЕЖДУ УИЛЯМ И ХАРИ

"И когато дойде мирът, запомнете, че от нас и от нашите деца зависи да направим света едно по-добро и по-щастливо място" - по време на първата ѝ публична реч през 1940 г. Тогава все още е принцеса Елизабет, но бързо става ясно, че историята не свършва там.

Почивай в мир, Лилибет!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA