Кралицата консорт Камила отново е с положителен тест за COVID-19

Въпреки трите ваксини, Камила отново е заразена с вируса.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 февруари 2023

Кралицата консорт Камила е дала положителен тест за COVID-19 точно една година след като за първи път се зарази с вируса.

„След като претърпя симптомите на настинка, Нейно Величество Кралицата е дала положителна проба за вируса Covid", се казва в изявление на Бъкингамския дворец.

Поради това старшата кралска особа отмени всичките си публични ангажименти за седмицата.

камила

Тя „изпраща искрените си извинения на онези, които трябваше да присъстват на всичките ѝ срещи.", казват още от двореца.

Новината идва точно една година след като кралицата даде положителен тест за вируса за първи път. Само четири дни след като крал Чарлз даде положителна проба за COVID-19 през февруари 2022 г., говорител на двойката потвърди, че Камила също е заразена с вируса.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ УИЛЯМ Е РАЗОЧАРОВАН ОТ ИЗМИСЛЕНИТЕ ИСТОРИИ ОТ ЕКИПА НА ЧАРЛЗ

На Свети Валентин през същата година говорителят каза: „Нейно кралско височество херцогинята на Корнуол е дала положителна проба за COVID-19 и се самоизолира. Продължаваме да следваме насоките на правителството."

Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс

Малко по-късно стана ясно, че Камила е получила най-малко три ваксини срещу COVID-19.

Покойната кралица Елизабет II даде положителна проба за вируса малко след крал Чарлз и Камила миналата година. Чарлз посети майка си в замъка Уиндзор на 8 февруари 2022 г. и беше потвърдено, че кралицата е положителна на 22 февруари. Монархът се възстанови бързо, въпреки че за съжаление почина на 8 септември.

Втората диагноза за коронавирус на Камила идва след натоварена седмица на кралски ангажименти за нея, крал Чарлз и принца и принцесата на Уелс. Въпреки това, остава неясно къде се е заразила с вируса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA