Сериен убиец ще преследва Кийра Найтли в "Boston Strangler"

Филмът показва реалната история на серийния удушвач, разхождащ се по улиците на Бостън през 60-те.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 22 февруари 2023

Кийра Найтли ще се опита да разбере кой се крие зад серийния убиец от Бостън в реалния живот, който е удушавал жертвите си.

20th Century Studios показаха първия трейлър на "Boston Strangler", в който става въпрос за истинската история на убиеца от Бостън, който е удушавал жертвите си през 60-те години на миналия век.

Филмът е с участието на 37-годишната Найтли, в ролята на американската репортерка Лорета Маклафлин, която разследва поредицата от убийства за вестника.

Трейлърът на филма показва как Лорета научава за първото от нападенията и започва да разследва убийствата с колежката си Джийн Коул (Кари Куун). За съжаление, двете журналистки срещат съпротива от техния редактор (Крис Купър) и полицията в Бостън.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КИЙРА НАЙТЛИ НЕ ИСКА ДА СНИМА ГОЛИ СЦЕНИ ПРЕД МЪЖЕ

Лорета и Джийн "се оказват притиснати от силния сексизъм, който управлява епохата" докато правят своите репортажи и се опитват да разкрият самоличността на убиеца, гласи официалното описание.

Режисьорът на проекта, който е роден в Бостън Мат Ръскин казва, че е открил „тази невероятно завладяваща история за убийствата", след като е направил сериозно проучване на действителния случай.

кийра найтли

„Не бях съвсем сигурен как да подходя към филма, докато не чух интервю с Лорета Маклафлин, една от репортерките, които разкриха историята и бяха сред първите, които свързаха убийствата.", каза Ръскин.

И добави: „Тя и нейната колежка работиха непрестанно, за да информират хората тогава, когато полицейското управление не е успяло. Колкото повече информация научавах за тези жени, толкова повече започвах да се възхищавам на работата им и на живота, който са водили."

Мат „винаги е обичал журналистическите филми" и затова е решил, че показването на престъпленията от реалния живот през гледната точка на журналистите, които са разследвали „би било чудесен начин да преразгледаме случая".

кийра найтли

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "МОЯТА ГОЛЯМА ЛУДА ГРЪЦКА СВАТБА 3" И СЕМЕЙСТВО ПОРТОКАЛОС ИДВАТ НА ЕСЕН

„Tова е истински криминален трилър, но също така е и история за това как тези репортерки са били готови да се опълчат на нормите на епохата, за да свършат работата си и да защитят обществото.", казва още той.

Въпреки че самоличността на убиеца остава предмет на дебат в продължение на десетилетия, полицията в Бостън откри ДНК доказателства през 2013 г., които свързват покойния ДеСалво, починал през 1973 г., с престъпленията, според ABC News.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA